Κάθειρξη 20,5 ετών στον 76χρονο που πυροβόλησε τον δικηγόρο του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ποινή κάθειρξης 20,5 ετών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσαλονίκης, στον 76χρονο, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 45χρονο δικηγόρο του, τον οποίο θεώρησε υπαίτιο για τη δικαστική έκβαση που είχε υπόθεση που χειρίστηκε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις φυλακές.

Το

περιστατικό σημειώθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2017, στο γραφείο του δικηγόρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν έντονα, όταν ο 76χρονος πυροβόλησε τρεις φορές τον 45χρονο δικηγόρο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σε διάφορα σημεία του σώματος. Αμέσως μετά, ο συνταξιούχος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, ενώ ο δικηγόρος διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου μετά από μακροχρόνια νοσηλεία, επανήλθε.

Στην απολογία του στον ανακριτή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 76χρονος είπε πει ότι ξέσπασε καβγάς, όταν ο δικηγόρος τον ενημέρωσε ότι παραιτείται από υπερασπιστής του. Ο ίδιος απολογήθηκε τότε, ότι θα έβγαινε το σπίτι του σε πλειστηριασμό, βάσει δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα αδέλφια του σε αντιδικία που είχαν για τα κληρονομικά τους. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, πάντως, ισχυρίστηκε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε στη διάρκεια πάλης με τον δικηγόρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα