Καθαροί και χωρίς να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες όλοι οι δρόμοι πρόσβασης σε όλο τον Δ. Πυλαίας- Χορτιάτη

Καθαρό παραμένει όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος.

Σύμφωνα με το δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, υπάρχει επίσης επάρκεια αλατιού για την αντιμετώπιση των αναγκών παρά του ότι η σφοδρότατη και συνεχόμενη κακοκαιρία υποχρέωσε την υπηρεσία να προχωρήσει σε ρίψεις 1700 τόνων αλατιού όλες αυτές τις μέρες.

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, μετέφερε την ανησυχία του, καθώς και άλλων δημαρχών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να υπάρχει ομαλή τροφοδοσία σε αλάτι για τις ανάγκες

του αποχιονισμού και τις επόμενες ημέρες.

Σε δήλωσή του ο κ. Καϊτεζίδης, αναφέρει ότι: «Είναι το 7ο συνεχές 24ωρο που βρισκόμαστε στους δρόμους με πολύ αντίξοες συνθήκες, έντονη χιονόπτωση και παγετό. Είμαστε περήφανοι που όλοι οι κεντρικοί δρόμοι πρόσβασης στον δήμο, η λειτουργία των κλινικών και των νοσοκομείων, η κίνηση των λεωφορείων κλπ. γίνονται ομαλά και χωρίς να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου έγκαιρα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να προμηθεύσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους δήμους με αλάτι καθόσον έχουν στεγνώσει τα αποθέματα στις αποθήκες των προμηθευτών και δεν προβλέπεται επανατροφοδοσία νωρίτερα από την Παρασκευή. Σαν δήμος έχουμε κάνει έγκαιρα τις προμήθειές μας και θα αντεπεξέλθουμε παρά το γεγονός ότι η ένταση και η διάρκεια της κακοκαιρίας είναι πέρα από κάθε πρόβλεψη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του δήμου για τον τεράστιο αγώνα που δίνουν σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα όλες αυτές τις μέρες».

Υπενθυμίζουμε ότι με ανακοίνωσή του ο δήμος λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης και του παγετού αποφάσισε ότι τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα παραμείνουν κλειστά για αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα