Καθαριότητα, ΟΑΣΘ και θέσεις στάθμευσης τα κυριότερα προβλήματα των Θεσσαλονικέων

Η καθαριότητα, οι αστικές συγκοινωνίες, θέσεις στάθμευσης και το κυκλοφοριακό είναι τα κυριότερα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Interview για λογαριασμό του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης και ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του δήμου Θεσσαλονίκης,

Μάκη Κυριζίδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 67% πιστεύει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι η καθαριότητα, το 52% οι αστικές συγκοινωνίες, το 44 % οι θέσεις στάθμευσης και το 38% το κυκλοφοριακό. Απαντώντας στην ίδια ερώτηση το 23 % θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου την εγκληματικότητα, το 19% τα δημοτικά τέλη και το 10% την σχολική στέγη.

Όπως φαίνεται από την έρευνα οι γυναίκες πιστεύουν ότι η καθαριότητα είναι το κύριο πρόβλημα σε ποσοστό 77% έναντι 52%, που αντιστοιχεί στους άνδρες.

Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κυριζίδης τόνισε ότι «οι δομές του δήμου είναι στον αυτόματο πιλότο την τελευταία διετία. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την καθαριότητα, κανένα μεγάλο έργο. Ακόμη περιμένουμε τους υπόγειους κάδους και άλλες παρεμβάσεις. Η καθαριότητα είναι στον αυτόματο πιλότο και στο φιλότιμο των υπαλλήλων».

Σε ερώτηση αναφορικά με το τι λείπει από την Θεσσαλονίκη το 67% έχει απαντήσει το μετρό και 33% η αξιοποίηση του θαλάσσιου παραλιακού μετώπου. Το 36% θεωρεί ότι λείπουν από την πόλη αθλητικές εγκαταστάσεις, το 27% την ανάδειξη ιστορικών μνημείων της πόλης, το 15% παιδικούς σταθμούς και το 8% τουριστική ανάπτυξη.

Ένας στους δύο αξιολογεί αρνητικά το έργο της δημοτικής αστυνομίας καθώς το 54% τοποθετείται αρνητικά/μάλλον αρνητικά, το 33% θετικά/μάλλον θετικά και το 13% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Ποσοστό 52% % όσων χρειάστηκε να τις επισκεφτούν για κάποιον λόγο (ληξιαρχείο, δημοτική αστυνομία, δήλωση γάμου, γέννηση τέκνου κα) κρίνει αρνητικά την εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ οι δημότες σε ποσοστό 48% είναι ικανοποιημένοι.

Στο ερώτημα για το κριτήριο επιλογής δημάρχου στις επόμενες δημοτικές εκλογές, το 52% των Θεσσαλονικέων θέλουν να είναι καταξιωμένος επαγγελματικά/να έχει εργαστεί και ακολουθεί με 50% να είναι έντιμος, το 48% να έχει πρόγραμμα και το 35% να είναι νέος σε ηλικία. Σε ποσοστό 6% έχουν απαντήσει να έχει κομματική στήριξη ο υποψήφιος κομματική στήριξη αυτός ο υποψήφιος. Σχολιάζοντας αυτό το χαμηλό ποσοστό ο κ. Κυριζίδης σημείωσε «Δεν περιμένουμε τη Νέα Δημοκρατία, ούτε κανένα άλλο κομματικό γραφείο να μας δώσει στήριξη του. Επιθυμούμε να συνομιλήσουμε με όλους, επιθυμούμε στήριξη στην προσπάθειά μας, στήριξη στο «Θεσσαλονίκη Θετικά». Δεν συμφωνούμε με υποψηφίους, οι οποίοι εμφανίζονται ξαφνικά στην αυτοδιοίκηση και στον δήμο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εμφανίζονται επειδή είναι αρεστοί στον έναν ή στον άλλο κομματικό αρχηγό».

Ερωτηθείς για τον αν θα ήθελε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης, ο κ. Κυριζίδης υπογράμμισε ότι «Θα ήθελα υποψήφιο τον Γιάννη Μπουτάρη. Δεν ξέρω τι θα εξαγγείλει», ωστόσο όπως επισήμανε « δεν μας ενδιαφέρει η Πρωτοβουλία».

Τέλος, το 81% δεν θα άλλαζε την ζωή στη Θεσσαλονίκη για να ζήσει στην Αθήνα, ενώ το 14% έχει επιλέξει ναι/μάλλον ναι. «Ερχόμαστε να κάνουμε τη ζωή των Θεσσαλονικέων λίγο πιο θετική και να δω τη Θεσσαλονίκη στο μέλλον θετικά», πρόσθεσε ο κ. Κυριζίδης.

Η έρευνα της Interview πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 600 ατόμων στο Δήμο Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2018.

Τέλος, στις 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Θεσσαλονίκης από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Θετικά», στην οποία θα μιλήσουν άνθρωποι της πόλης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς και παρουσιάζονται στην έρευνα.

Δείτε την έρευνα ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα