Καταγγελία σε βάρος του Σ. Κούρτς για παραποίηση έκθεσης σχετικά με ισλαμικούς σταθμούς στη Βιέννη

Ως υπεύθυνο παραποίησης της μελέτης για τους ισλαμικούς παιδικούς σταθμούς, κατηγορούν τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών-Ενσωμάτωσης (και νέο αρχηγό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), Σεμπάστιαν Κουρτς, ο δήμαρχος της Βιέννης Μίχαελ Χόιπλ και η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος Μαρία Βασιλάκου, επισημαίνοντας πως η παραποίηση έγινε για καθαρά κομματικές σκοπιμότητες ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου.

Οι ισλαμικοί παιδικοί σταθμοί υπάγονται στο δήμο της Βιέννης και στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνουν και μαθήματα μουσουλμανικής θρησκείας.

«Μένει έκθαμβος κανείς, που κάποιος

χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους για να κάνει προεκλογικό αγώνα», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σε σημερινές δηλώσεις του ο Σοσιαλδημοκράτης Μίχαελ Χόιπλ, ο οποίος είναι και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, ζητώντας από τον Σεμπάστιαν Κουρτς να αναλάβει τις ευθύνες του. «Σε τελική ανάλυση δεν παίζει ρόλο αν στις παραποιήσεις του κειμένου της έκθεσης προέβησαν οι υπάλληλοι του υπουργείου ή ο συγγραφέας της έκθεσης κάτω από πίεση των υπαλλήλων, καθώς την τελική ευθύνη τη φέρει ο επικεφαλής - και επικεφαλής στην περίπτωση αυτή είναι ο υπουργός» σημείωσε ο κ. Χόιπλ.
«Το να πλαστογραφεί κάποιος μία έκθεση - και συνειδητά αυτό το ονομάζω πλαστογραφία - για να πετύχει προσωπικά πολιτικά συμφέροντα, είναι το πλέον ποταπό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Βιέννης.

Από την πλευρά της, η Μαρία Βασιλάκου, του συγκυβερνώντος στη Βιέννη κόμματος των Αυστριακών Πράσινων, αναμένει, όπως δήλωσε, να υπάρξουν συνέπειες για τους εμπλεκομένους, εάν αποδειχθεί πως η έκθεση πλαστογραφήθηκε ή παραποιήθηκε εκ των υστέρων, καθώς στην περίπτωση αυτή θα έχουν παραχθεί για μικροπολιτικούς σκοπούς «ψευδείς ειδήσεις» σε βάρος των φορολογούμενων.

Keywords
Τυχαία Θέματα