Καλιφόρνια: Στους 41 οι νεκροί από τις φωτιές

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από τις μεγάλες φωτιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια, με τους νεκρούς να φτάνουν πλέον τους 41, και τις αρχές να εικάζουν πως ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη πιο βαρύς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότεροι από 11.000 μάχονται για να σβήσουν τις φωτιές στην Καλιφόρνια. Έχουν σημειώσει «καλή πρόοδο» αλλά ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος.

Μόνο στην κομητεία της Σονόμα, υπάρχουν 22 νεκροί. Όμως ο σερίφης Ρόμπερτ Τζορντάνο δεν απέκλεισε να

φθάσουν ακόμη και τους 88! Η εκτίμησή του αυτή βασίζεται στον αριθμό των αγνοουμένων. Ανθρώπων που η τύχη τους αγνοείται μια εβδομάδα αφού ξέσπασαν οι πυρκαγιές.

«Μπορεί να βρούμε κάποιους από τους αγνοούμενους μέσα στα απανθρακωμένα σπίτια τους», είπε ο Τζορντάνο. Τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικιωμένοι άνθρωποι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των αρχών.

Η πυρκαγιά στη Σονόμα, την οποία οι αρχές αποκαλούν «Ταμπς», είχε κατασβεστεί κατά το 70% το πρωί της Δευτέρας. Μετέτρεψε σε αποκαΐδια μια έκταση σχεδόν 150.000 στρεμμάτων. Είναι η τρίτη πιο φονική δασική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

Χάρη στην εξασθένηση του ανέμου η φωτιά «Άτλας» είχε περιοριστεί κατά το 68% το πρωί της Δευτέρας, αφού απανθράκωσε σχεδόν 210.000 στρέμματα γης.

Η πυρκαγιά «Ρέντγουντ», η οποία στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους, είχε περιοριστεί κατά το 50%. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των 14 μεγάλων μετώπων φωτιάς που απομένουν.

H Calfire, η υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον θάνατο σε τροχαίο ενός ιδιώτη οδηγού βυτιοφόρου που μετέφερε νερό για να ανεφοδιάσει τους πυροσβέστες. Ο θάνατός του αύξησε τον ακόμη προσωρινό απολογισμό στους 41 νεκρούς σε όλη την Πολιτεία.

Εξάλλου οι πυρκαγιές κατέστρεψαν πάνω από 5.700 κτίρια, σπίτια και καταστήματα ή επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα