Καλαμάτα: Καταδικάσθηκε στο Εφετείο ο ορθοπεδικός που χειρούργησε λάθος ισχίο

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε την Τετάρτη, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας γνωστός ορθοπεδικός, ο οποίος πλέον είναι συνταξιούχος, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως ο θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οφειλόταν στο ότι χειρούργησε «λάθος ισχίο.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, το περιστατικό συνέβη το Φεβρουάριο του 2011 και η άτυχη 89χρονη υποβλήθηκε μέσα σε δύο μέρες σε δύο χειρουργεία, καθώς στο πρώτο χειρουργήθηκε το αριστερό ισχίο και όχι το δεξί που είχε το κάταγμα, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί

η υγεία της.

Σε πρωτόδικη φάση, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας είχε κρίνει ένοχο το γιατρό και τον είχε καταδικάσει σε φυλάκιση 18 μηνών με 3ετή αναστολή.

Την Τετάρτη, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων εκδίκασε την έφεσή του και τον έκρινε εκ νέου ένοχο. Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου και του μείωσε την ποινή σε 10 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή του γιατρού, κάνοντας λόγο για ιατρικό λάθος και βαριά αμέλεια.

Μίλησε για έλλειψη προσοχής από την πλευρά του κατηγορουμένου και άσκοπο χειρουργείο που υπέβαλε την ηλικιωμένη. Μάλιστα, είπε ότι κατά τη δική της εκτίμηση το δεύτερο χειρουργείο ήταν πολύ βιαστικό και έπειτα από αυτό η κατάσταση της υγείας της 89χρονης ήταν συνεχώς επιδεινούμενη.

Καταλήγοντας, μάλιστα, σημείωσε ότι αιτιωδώς συνδέεται με τη δεύτερη επέμβαση ο θάνατός της.

Keywords
Τυχαία Θέματα