Καλαφάτης: "Όπλα" κατά του αντιευρωπαϊσμού, η ενημέρωση των πολιτών και η σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων

Την ανάγκη να καταπολεμηθεί ο έρπων αντιευρωπαϊσμός στην ελληνική κοινωνία με σωστή ενημέρωση των πολιτών και σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, υπογράμμισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Βουλή, στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε έντονη αντιευρωπαϊκή ρητορική και από το ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι άμοιρος των ευθυνών, όταν η ρητορική του επί μακρόν ήταν διανθισμένη με έντονα αντιευρωπαϊκά στοιχεία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφάτης.

«Οφείλουμε να ενημερώνουμε με σαφήνεια τους πολίτες για απτά παραδείγματα, για συγκεκριμένα έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των Ελλήνων, ή βοηθούν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους», τόνισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε:

«Ένα όπλο, απέναντι στον αντιευρωπαϊσμό είναι η σωστή ενημέρωση των πολιτών ότι πολλά από αυτά τα αγαθά, τα οφείλουμε στο ότι είμαστε μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και στους ευρωπαϊκούς πόρους. Όπως βεβαίως “όπλο” είναι κι αυτή καθαυτή η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών εργαλείων, γιατί γνωρίζουμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ότι στο ζήτημα αυτό επίσης έχουμε πάρα πολύ μείνει πίσω. Δεν είναι μονάχα το ΕΣΠΑ, αλλά είναι και μια σειρά άλλων διαδικασιών, μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών, παράθυρα που ανοίγονται μέσα στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια και στα ευρωπαϊκά φόρα, τα οποία είναι αξιοποιήσιμα από την πλευρά μας. Τα οφέλη, μπορεί να αποτιμώνται σε επίπεδο αναπτυξιακό ή σε οικονομικό. Όμως οφείλουμε επίσης να φέρουμε δομές και διαδικασίες, ακόμα και της δημόσιας διοίκησης της χώρας μας, πολύ πιο κοντά με τις ευρωπαϊκές διαδικασίες, έτσι ώστε πραγματικά να νιώσουμε ότι είμαστε περισσότερο Ευρωπαίοι.»

Keywords
Τυχαία Θέματα