Κ. Ζέρβας: Το κλίμα για τη Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει - Κριτική από την αντιπολίτευση για κυκλοφοριακό - καθαριότητα

Την άποψη ότι το κλίμα έχει αλλάξει για τη Θεσσαλονίκη και τα προβλήματα της έχουν μπει στην ατζέντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της κυβέρνησης, εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε σε όσες συναντήσεις είχε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη το περασμένο τριήμερο, μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πατριάρχη

Βαρθολομαίο, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντας τες εξαιρετικά σημαντικές.

«Όλα αυτές οι επαφές έδειξαν ότι κλίμα έχει αλλάξει. Η Θεσσαλονίκη είναι πλέον θέμα διαρκούς συζήτησης και τα σοβαρά προβλήματα της μπαίνουν στην ατζέντα της κυβέρνησης. Ο δήμος δεν θα είναι πρόβλημα για την πόλη, δεν γίνει ποτέ πρόβλημα για την πόλη, θα είναι λύση σε όλα αυτά θύματα», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτό για όλους και θα υποδεχτώ τον καθένα που θέλει να έρθει, είτε πρόκειται για πρώην πρωθυπουργό, είτε για άνθρωπο που ασχολείται με τα κοινά, και θέλει να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας», είπε ο κ. Ζέρβας.

Κριτική από την αντιπολίτευση

«Λόγω των υψηλών προσκεκλημένων προφανώς ο δήμαρχος δεν πρόλαβε να έχει ολοκληρωμένη εικόνα σε θέματα κυκλοφορίας. Εγώ αντιλαμβάνομαι ένα κομφούζιο στην πόλη. Και όταν θα πλησιάσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, τι θα γίνεται στο κέντρο; Δεν μπορούμε να κινηθούμε με τόσα διπλοπαρκαρισμένα. Κι έχω την αίσθηση ότι παίζουμε κλεφτοπόλεμο και στο κυκλοφοριακό και τα τραπεζοκαθίσματα», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Γάκης, από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός ανέφερε:

«Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την περιγραφή του δημάρχου για τις επαφές που είχε. Ο ίδιος να κάνει αυτοδιαφήμιση πολύ πάει. Είναι νωρίς ακόμη, δεν θα κάνω σκληρή κριτική. Είμαστε φιλικοί μαζί του. Δεν κάνουμε επίθεση, δείχνουμε ανοχή».

Παράλληλα ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που παρατηρούνται στο κυκλοφοριακό της πόλης και την καθαριότητα. «Δεν υπάρχει σχέδιο για το κυκλοφοριακό. Περιμένω υπομονετικά να φέρετε το πρόγραμμα σας. Δεν έχετε πολλά περιθώρια. Στην καθαριότητα, οι υπόγειοι κάδοι είναι της προηγούμενης διοίκησης. Η καινούργια έχει πλάνο;».

Από την συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Μαζί», η δημοτική σύμβουλος, Ρία Καλφακάκου, αναφέρθηκε στη μείωση των δημοτικών τελών κατά 12,5% που σχεδιάζεται από τη διοίκηση για το 2020 λέγοντας πως «η προεκλογική δέσμευση του δημάρχου κ. Ζέρβα ήταν για μείωση της τάξης του 50% και τώρα φέρνει μικρότερες».

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης, από τον συνδυασμό «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», αφού αναφέρθηκε στο έργο της πλατείας Ελευθερίας, για το οποίο είπε ότι έχει «πέσει έξω», άσκηση κριτική για τις απευθείας αναθέσεις, οι οποίες όπως πρέπει να περιοριστούν.

Στην παρέμβαση των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Σωτήρης Ζαριαννόπουλος, τόνισε: “Δεν ενδιαφέρει κανέναν εάν αύριο θα φύγουν ή όχι οι 500 εργαζόμενοι που προσφέρουν στον δήμο; Δεν έχουμε το δικαίωμα να το προσπεράσουμε”.

Επιπλέον, ο κ.Ζαριαννόπουλος άσκησε κριτική στον δήμαρχο κ.Ζέρβα για δηλώσεις που έκανε σε σπουδαστές δημοσιογραφίας ιδιωτικού ΙΕΚ και στις οποίες κατήγγειλε περιστατικά δολιοφθοράς σε οχήματα της καθαριότητας. “Με ποιες αποδείξεις; Με ποια κριτήρια λέγονται αυτά τα πράγματα; Η επίθεση στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους είναι τα προεόρτια για να δοθούν οι λειτουργίες σε εργολάβους και να πληρώνουν τις υπηρεσίες πανάκριβα οι δημότες”, αναρωτήθηκε.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, τόνισε ο η ανακύκλωση είναι ένα θέμα που πονάει, και οι τέσσερις συλλήψεις ανθρώπων που παίρνουν υλικά, δεν είναι να περηφανεύεται κανείς. «Όσο οι κάδοι είναι ανοιχτοί, ανοίγει και ψωνίζει», ανέφερε.

Στο ζήτημα των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Αναπόδα», Αντώνης Γαζάκης, ασκώντας κριτική για την σιωπή όπως είπε για το θέμα, σημειώνοντας πως η παράταξη του στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων.

Να αφαιρεθεί η αναθηματική πλάκα, μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, στη μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής στις 30 Οκτωβρίου 1944, ζήτησαν ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», Γιάννης Κουριαννίδης και ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη», Γιάννης Νασιούλας.

Αντί να τιμούμε την μέρα απελευθέρωσης, βλέπουμε προσπάθεια καπηλείας για το ποιοι προέφεραν αντίσταση, ανέφερε ο Βασίλης Μωυσίδης, επικεφαλής της παράταξης «ΘεσσαλοΝίκη των Πολιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα