Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται επιτέλους δήμαρχο - Να βρεθεί στον β' γύρο μια ανεξάρτητη πρόταση

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αλλάξει, η Θεσσαλονίκη χρειάζεται επιτέλους δήμαρχο» διαμήνυσε από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη», Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο κ. Ζέρβας ζήτησε από τους πολίτες

να στείλουν στον δεύτερο γύρο «μια ανεξάρτητη πρόταση» και να τον εκλέξουν στην «τιμητικότερη», όπως τόνισε θέση όλων, αυτή του πρώτου πολίτη της Θεσσαλονίκης.

Οι βασικοί άξονες

Κατά την ομιλία του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας περιέγραψε το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας έμφαση στην καθαριότητα, την ασφάλεια, το κυκλοφοριακό, καθώς επίσης και στο κοινωνικό της πρόσωπο αλλά και τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα της πόλης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε πως εάν εκλεγεί, θα αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη του τομέα της καθαριότητας, μέχρι η πόλη να καθαρίσει. «Μέχρι τα Χριστούγεννα του 2019 θα δούμε τα πρώτα θετικά δείγματα», σημείωσε και είπε πως η πόλη θα γίνει καθαρή με περισσότερους κάδους, με υπογειοποίηση αυτών, με καθαρούς κάδους με μέτρα εργασίας των εργαζόμενων και με ανανέωση του εξοπλισμού. «Όλα αυτά είναι αυτονόητες δεσμεύσεις» τόνισε.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες, ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για άγονες συζητήσεις και υπογράμμισε πως μια τέτοια κουβέντα εξυπηρετεί ιδεοληψίες και κρύβει την επιθυμία «να κάνουν δουλειές και όχι να κάνουν τη δουλειά».

Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια της πόλης, ο υποψήφιος δήμαρχος απάντησε στα όσα λέγονται πως ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα υπογραμμίζοντας πως ότι συμβαίνει μέσα στον δήμο, αφορά πρώτα τον δήμαρχο.

«Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να αποκτήσει το δικό της άβατο, τα δικά της Εξάρχεια τη δική της Ομόνοια», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το σύνθημά μας είναι ανοχή στην παραβατικότητα».

Δήλωσε επίσης πως στις άμεσες προτεραιότητές του είναι ο επαρκής φωτισμός κάθε πόλης καθώς μια τέτοια κίνηση συμβάλλει στη μείωση της εγκληματικότητας.

Αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό, είπε πως η Θεσσαλονίκη δεν έχει ούτε ένα αξιόπιστο μέσο μαζικής μεταφοράς. Στους προγραμματικούς άξονες του Κωνσταντίνου Ζέρβα, όπως είναι κατά την ομιλία του, είναι η ολοκλήρωση του Μετρό μέσα στο 2021 αλλά κι ο σχεδιασμός ενός νέου και λειτουργικού, αξιόπιστου και βιώσιμου ΟΑΣΘ με καινούργια και φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα και επανασχεδιασμό των δρομολογίων. Επίσης, δεσμεύτηκε για ποδηλατόδρομους σε όλη την πόλη αλλά και για ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Δήλωσε επίσης πως θα προχωρήσει σε αλλαγή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης αφού όπως σημείωσε δεν παρέχει λύσεις.

Ακόμα, χαρακτήρισε τον ΟΑΣΘ «ντροπή της πόλης» και επανέλαβε τη δέσμευσή του να μετέχει ο ίδιος, αν εκλεγεί δήμαρχος, στο ΔΣ του ΟΑΣΘ, προκειμένου να υπάρχει άμεση συνεργασία.

«Κάθε πόλη που σέβεται τον εαυτό της έχει στο κέντρο της μια περιποιημένη πλατεία ένα σήμα κατατεθέν» είπε εν συνεχεία ο Κωνσταντίνος Ζέρβας σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Αριστοτέλους και άσκησε δριμύτατη κριτική για τη σημερινή της εικόνα. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως αν εκλεγεί δήμαρχος, θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της.

Ανάπλαση ΔΕΘ και «νέα Τούμπα»

Κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και σε δυο μεγάλα έργα που αναμένεται να δώσουν πνοή και ώθηση στην πόλη: Την ανάπλαση της ΔΕΘ και το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Σχετικά με το πρώτο, ο κ. Ζέρβας υποσχέθηκε πως θα αγωνιστεί για να προχωρήσει άμεσα το έργο αυτό αφού σύμφωνα με τον ίδιο, θα συμβάλει στην εξωστρέφεια της πόλης και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με τη «Νέα Τούμπα», ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» υπογράμμισε πως θα έχει ως αποτέλεσμα την αισθητική αλλά και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως είπε θα επιδιώξει το έργο να ολοκληρωθεί στη θητεία του και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως για κάθε ομάδα της πόλης θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να έχουν συμπαραστάτες και επενδυτές.

«Θέλουμε οι ομάδες της Θεσσαλονίκης να πρωταγωνιστούν», τόνισε.

Επιστροφή δημοτικών τελών εως 50%

Επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του για μείωση των δημοτικών τελών μέχρι και 50% και μάλιστα οριζόντια ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά της τωρινής διοίκησης λέγοντας πως «είναι απαράδεκτο ο δήμος να εισπράττει χρήματα για έργα που δεν υλοποιεί».

Είπε επίσης πως εάν είναι αυτός ο επόμενος δήμαρχος, θα ακούει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους πολίτες: «Θέλουμε μια πόλη συμμετοχική, που ο δήμαρχος θα λογοδοτεί. Γι' αυτό δεσμεύομαι ότι μία φορά το εξάμηνο ο δήμαρχος θα ακούει τα παράπονα των δημοτών, τις προτάσεις, τις επισημάνσεις τους», δήλωσε σχετικά.

Κριτική σε Μπουτάρη: «Ξεχάσαμε τι σημαίνει δήμαρχος»

Στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ο υποψήφιος δήμαρχος, Κωνστατίνος Ζέρβας, άσκησε κριτική στον Γιάννη Μπουτάρη αναφορικά με την παρουσία του στον δημαρχιακό θώκο της πόλης.

Όπως σημείωσε ο κ. Ζέρβας, για τον ίδιο προτεραιότητα είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη το brand name που πουλάει και όχι ο δήμαρχός της. «Θέλω τη Θεσσαλονίκη σε πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων και όχι το δικό μου πρόσωπο το δικό μου όνομα. Γιατί τελικά ξεχάσαμε τι σημαίνει Δήμαρχος!», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι άλλο το συμφέρον της πόλης και άλλο το συμφέρον των κομμάτων»

Από τα πυρά του Κωνσταντίνου Ζέρβα δεν ξέφυγαν ούτε οι ανθυποψήφιοί του. Επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στις κομματικές υποψηφιότητες σημειώνοντας πως «είναι άλλο το συμφέρον της πόλης και άλλο το συμφέρον των κομμάτων. Άλλα ζητάει η Ξηροκρήνη, η Τούμπα, η Άνω Πόλη, το Χαριλάου και το Ντεπό και άλλα της στέλνει η Πειραιώς, η Κουμουνδούρου, η Χαριλάου Τρικούπη».

«Αν είχαν την πραγματική έγνοια της Θεσσαλονίκης δεν θα πήγαιναν σε λύσεις της τελευταίας στιγμής, της κονσέρβας ή του δοκιμαστικού σωλήνα. Δεν θα ανέσυραν από τις επετηρίδες τους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν άλλος 35 και άλλος 25 χρόνια πριν! Είναι βαθιά υποτιμητική και εξοργιστική η στάση τους. Θεωρούν τους Θεσσαλονικείς δεδομένους», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

Ακόμα επιτέθηκε και στην Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στον ίδιο σχετικά με το μετρό. Την κατηγόρησε πως επιβιβάστηκε σε έναν ακινητοποιημένο συρμό και πως «έκοψε εισιτήριο» σε μουσαμά.

«Έχετε εγκαινιάσει το έργο δέκα φορές μέχρι σήμερα για να ενισχύσετε την κυβέρνηση. Και εσείς , όπως και άλλοι, επιστρατευθήκατε σε αυτήν την υπόθεση για να βγάλετε απλά τη βάρδια. Επιτέλους η κοροϊδία πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει», είπε απευθυνόμενος στην υποψήφια δήμαρχο με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμφωνία των Πρεσπών: «Μόνο η Θεσσαλονίκη, με μπροστάρη το δήμαρχό της, μπορεί να κερδίσει το όνομα της Μακεδονίας»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτήρισε «άθλια» και τόνισε πως «μόνο η Θεσσαλονίκη, με μπροστάρη το δήμαρχό της, μπορεί να κερδίσει το όνομα της Μακεδονίας».

«Η Θεσσαλονίκη ήταν, είναι και θα παραμείνει μία πόλη ελληνική. Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, που ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική. Γιατί η ιστορική αλήθεια, η αλήθεια των προγόνων μας δεν αλλοιώνεται για πρόσκαιρες γεωπολιτικές σκοπιμότητες», υπογράμμισε επίσης.

«Να βρεθεί στον δεύτερο γύρο μια ανεξάρτητη δύναμη»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε την ψήφο των πολιτών προκειμένου όπως είπε, «να βρεθεί στον δεύτερο γύρο μια ανεξάρτητη δύναμη».

Τόνισε επίσης πως στις δημοτικές εκλογές «ψηφίζουμε για την πόλη μας» και σημείωσε πως τα όποια πολιτικά μηνύματα πρέπει να σταλούν στις ευρωεκλογές και όχι στις δημοτικές εκλογές.

«Η Θεσσαλονίκη έρχεται από μακριά και θα φτάσει μακριά. Η γενιά μας δεν θα αφήσει λευκές σελίδες Ιστορίας στο μεγάλο βιβλίο της πόλης μας. Νικάμε και αλλάζουμε την πόλη. Στο όνομα των ανθρώπων της, στο όνομα της ιστορίας, στο όνομα της Μακεδονίας. Αυτοί είμαστε. Αυτό είναι το σχέδιο μας», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Keywords
θεσσαλονικη, ζερβας, Χριστούγεννα, μετρο, οασθ, ΔΕΘ, νέα, ΠΑΟΚ, σημαίνει, συριζα, εκλογες, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, δημοτικες εκλογες 2010, σταση εργασιας, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, τελη κυκλοφοριας 2014, εσπα 2021, εκλογες 2010 δημοτικες, τι σημαινει, θητεια, οασθ, πειραιως, πλαισιο, πρωτοσελιδα, σημερινη, ωθηση, αισθητικη, αξονες, απλα, βιβλιο, γινει, γηπεδο, γλωσσα, δευτερο, δημος, δικη, δοθει, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, εργα, εξαρχεια, εξωστρεφεια, επιθυμια, ερχεται, ευθυνη, ιδιο, υποθεση, θεσεις εργασιας, εικονα, ομιλια, κυβερνηση, κινηση, λογο, μακρια, μηνυματα, μειωση, νεες θεσεις εργασιας, ομαδα, ονομα, οραμα, οχηματα, περιβαλλον, πνοη, σελιδες, συνεχεια, σχεδιο, τι ειναι, φορα, χρονικα, κωνσταντινος, ανω πολη, ασφαλεια, δουλειες, εμφαση, κωνσταντινου, μια φορα, ομαδες, σημαίνει, σημα, τουμπα, θεσεις, θετικα
Τυχαία Θέματα