Κ. Νοτοπούλου: Η Β. Ελλάδα ήταν σε παρακμή πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

Την κατηγορηματική θέση πως η Βόρεια Ελλάδα του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Βόρεια Ελλάδα του 2014, πριν ακριβώς αναλάβουν την κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου ήταν σε παρακμή, μιζέρια και απομόνωση σύμφωνα με την ίδια, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής

η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

"Τι σχέση έχει η μιζέρια και η παρακμιακή Βόρεια Ελλάδα που παραλάβαμε με το σήμερα; Δικός μας στόχος είναι, με ένα άλλο σχέδιο και όραμα, να γίνει ένας Βαλκανικός επενδυτικός κόμβος. Παράλληλα, γινόμαστε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Και όσοι επιδιώκουν να γυρίσουμε πίσω στην εποχή του ρουσφετιού, της μιζέριας, της αδιαφάνειας και της παρακμής της, δεν θα τα καταφέρουν" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η κα Νοτοπούλου δε δίστασε να "χρέωσει" ακόμα και το Μετρό της Θεσσαλονίκης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στην πόλη, του οποίου ήταν πρωταρχικό μέλημα, όταν δημιουργήθηκε από την σημερινή κυβέρνηση.

"Η Β. Ελλάδα της εσωστρέφειας η Β. Ελλάδα κακέκτυπο της Αθήνας, τελειώνει. Προχωράμε στη Β. Ελλάδα του αύριο, την Β. Ελλάδα που είναι διπλωματικός κόμβος" σημείωσε με έμφαση η υφυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της για τον Προϋπολογισμό, για πρώτη φορά από τη θέση της υπουργού, η Κατερίνα Νοτοπούλου εξέφρασε την άποψή της για όλα τα θέματα και δήλωσε υπερήφανη που η κυβέρνηση φέρνει "τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό".

Η υφυπουργός αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε έντιμη.

"Η Συμφωνία των Πρεσπών μία έντιμη, δίκαιη συμφωνία, διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον κι ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης για τη Β. Ελλάδα" είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.

Τέλος, εξαπέλυσε επίθεση προς τους κ.κ. Παπαγγελόπουλο και Ψωμιάδη σημειώνοντας πως: "Η Θεσσαλονίκη δεν είναι πια για τα μικρά, μπαίνει με αξιώσεις. Δεν γυρνάει στις .... κουλτούρες Παπαγγελόπουλου και Ψωμιάδη. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει χώρο για την Ακροδεξιά και πρέπει να τελειώνουμε με αυτό τον εφιάλτη".

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Τρίτης, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook μέσα από την οποία επανέλαβε τις "αλλαγές πουθ έφερε" η τωρινή κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: " Θα κριθούμε, με βάση τους δρόμους που ανοίγουμε. Και τη σύγκριση όχι μόνο δεν τη φοβόμαστε, αλλά την προκαλούμε.

Και όποιος δεν αντέχει τη σύγκριση, καταφεύγει σε χυδαιολογία και fake news.

Το ΥΜΑΘ άλλαξε. Έχει ατζέντα, έχει σχεδιασμό, παράγει πολιτική. Αναπτυξιακή πολιτική".

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσίευση της Κατερίνας Νοτοπούλου:

"Θα κριθούμε, με βάση τους δρόμους που ανοίγουμε. Και τη σύγκριση όχι μόνο δεν τη φοβόμαστε, αλλά την προκαλούμε.

Και όποιος δεν αντέχει τη σύγκριση, καταφεύγει σε χυδαιολογία και fake news.

Το ΥΜΑΘ άλλαξε. Έχει ατζέντα, έχει σχεδιασμό, παράγει πολιτική. Αναπτυξιακή πολιτική.

Η Θεσσαλονίκη δεν έχει χώρο για την ακροδεξιά, για το συντηρητισμό. Ας τελειώνει πια το παραμύθι που έγινε εφιάλτης. Η επανειλημμένη βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος προκαλεί αφόρητο πόνο. Γιατί κάθε τέτοιο μνημείο είναι το εικονοστάσι της ανθρωπότητας.
Όσο σπρέι και αν ξοδευτεί σε φαιούς λεκέδες με αγκυλωτούς σταυρούς, η Θεσσαλονίκη θα είναι πόλη φωτεινή.
Και καλώ, καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε δημοκράτη,
κάθε πολίτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας,
να συμβάλλει στην συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό.
Τον καλούμε να στρατευτεί στο να γίνουν πράξη τα όνειρά του, να μη μείνει με την πικρή γεύση των προδομένων οραμάτων, αλλά του γλυκού και δίκαιου αγώνα.
Τον καλούμε ισότιμα. Στην πόλη που δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης να ξαναγεννηθεί και να ανθίσει το δέντρο της ειρήνης και της συνεργασίας.

Το 2019 είναι το πρώτο έτος έξω από τα μνημόνια.
Το έτος ορόσημο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη ανάπτυξη, που οραματίστηκε ο πρωθυπουργός μας.

Το έτος νίκης των νέων ανθρώπων,
των υγιών δυνάμεων της παραγωγής και των πνευματικών δυνάμεων του τόπου.
Το έτος νίκης του προοδευτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας".

Keywords
Τυχαία Θέματα