Κ. Νοτοπούλου: Είναι κρίσιμο για τη δημοκρατία να περιφρουρήσουμε το ρόλο της δημόσια τηλεόρασης

Στη διεθνή συνδιάσκεψη των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, η Υφυπουργός Εσωτερικών, (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η Υφυπουργός, στο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στην αποστολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

στην Ευρώπη και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Μια αποστολή που έχει δοκιμαστεί στο πέρασμα των χρόνων έμεινε όμως αυθεντική, διατηρώντας την ποιότητα του προγράμματός της, του υψηλού επιπέδου ενημέρωσης που παρέχει σε μια εποχή της εύκολης και ταχύτατης διάδοσης των Fake News.

Είναι κρίσιμο για την ίδια τη δημοκρατία, τόνισε, να περιφρουρήσουμε το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης. Ειδικά τώρα που ακούγονται κραυγές για ένα νέο μαύρο.

Μάλιστα η ίδια αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013 και υπενθύμισε πως εκείνη την περίοδο Ευρωπαίοι αλληλέγγυοι είχαν προτείνει να καθιερωθεί η μέρα του μαύρου, ως ημέρα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Τούτο γιατί η δημόσια τηλεόραση στην Ευρώπη, είναι ένας δημοκρατικός θεσμός με μακρά παράδοση. Η αποστολή της έχει δοκιμαστεί στο πέρασμα των χρόνων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη».

Παράλληλα, η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε και στο εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ, επικρίνοντας τη στάση του κόμματος.

«Η απουσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ δίνει ισχυρό μήνυμα ότι η πολιτική της θα εξακολουθήσει να είναι το μαύρο. Φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει παραγωγικό απολογισμό των καταστροφικών για την κοινωνία λαθών της, αλλά λειτουργεί με άλλες μεθοδεύσεις», επισήμανε.

«Τις προάλλες δεν δίστασε ο κ. Βορίδης να επιρρίψει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ότι κατασκεύασε έναν μύθο γύρω από το μαύρο στην ΕΡΤ, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι πρόκειται για προπαγάνδα. Λες και θα ξεχάσουμε».

Η υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς στην Ευρώπη, αντικατοπτρίζουν τις δημοκρατικές, κοινωνικές αλλά και πολιτιστικές αρχές της κοινωνίας και αυτές υπηρετούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα