Κ. Νοτοπούλου: Διεκδικούν την ψήφο των πολιτών προκειμένου να επιστρέψουμε στο παρελθόν

Παρουσία πλήθους κόσμου, υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική της ομιλία στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη Μαζί", Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Είμαστε εδώ και δίνουμε τη μεγάλη μάχη, την σπουδαία μάχη για το Δήμο Θεσσαλονίκης

για να κρατήσουμε την πόλη στο φως», ανέφερε η κ. Νοτοπούλου.

«Η Θεσσαλονίκη τολμάει, να προχωρήσει στην κατεύθυνση της προόδου, παλεύει και τα καταφέρνει μέρα με τη μέρα

Η πρόοδος δεν είναι κάτι το αφηρημένο και το ασαφές. Σημαίνει την υπεράσπιση των αξιών της Δημοκρατίας σημαίνει, την εμπέδωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σημαίνει μάχη κατά του φασισμού, σήμερα και πάντα. Μια μάχη που θα τη δίνουμε με όλη μας την ψυχή χωρίς «ναι μεν αλλά». Σημαίνει να φτιάξουμε μια πόλη δίκαιη, φιλόξενη για όλους τους ανθρώπους. Μια πόλη βαθιά συμπεριληπτική που δεν θα αφήνει κανέναν και καμία στο περιθώριο. Μια πόλη για όλους και για όλες

Η πρόοδος δεν αφορά μόνο τα μεγάλα και τα ευγενή. Σημαίνει στην να εξασφαλίσουμε ένα επίπεδο ποιότητας ζωής για κάθε Θεσσαλονικιό, κάθε Θεσσαλονικιά», πρόσθεσε η κ. Νοτοπούλου.

«Δεν βλέπουμε τον Δήμο ως προσωπική ιδιοκτησία ή φέουδο, όπως άλλοι. Αντίθετα προκρίνουμε το συμμετοχικό σχεδιασμό. Δεν φοβόμαστε εμείς να μοιραστούμε την διοίκηση μαζί με τους πολίτες γιατί η εξουσία πηγάζει από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης

Είμαστε καθημερινοί άνθρωποι που ζούμε και πονάμε αυτή την πόλη», ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η υποψήφια δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δήλωση που έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, για τα εκλογικά κέντρα σε ταξί και την κριτική που δέχθηκε.

«Κάποιοι μας κατηγορούν ότι κάνουμε εκλογικά κέντρα τα ταξί, το μετρό τα λεωφορεία. Εμείς του απαντάμε. Θα καταλάβουν ότι εκλογικά κέντρα είναι τα σπίτια και τα καταστήματα των πολιτών, μαζί δίνουμε τη μάχη μαζί θα την κερδίσουμε», σημείωσε.

Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική σε ανθυποψηφίους της, τονίζοντας πως με θράσος κρύβουν το παρελθόν.

«Ακούω συχνά τους ανθυποψήφίους μου με περισσό θράσος να μιλάνε, τάζοντας καθρεφτάκια ή ακόμα χειρότερα με μεγαλύτερη δόση ειλικρίνειας για ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλήματα. Τους ακούμε να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών προκειμένου να επιστρέψουμε στο παρελθόν και τους απαντάμε : Να επιστρέψουν μόνοι τους. Η Θεσσαλονίκη θα τραβήξει μπροστά. Μαζί τραβάμε μπροστά να κάνουμε το τόλμημα», δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου και πρόσθεσε:

«Γιατί δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια δεν κάνανε τίποτα για την πόλη και τους πολίτες. Δεν είχαν όραμα, σχέδιο και πολιτική βούληση. Η Θεσσαλονίκη Μαζί, πρεσβεύουμε το καινούργιο, στην πολιτική ζωή, το φρέσκο, τις πολιτικές ιδέες που ξέρουμε καλά ότι μπορούν να γίνουν πράξη. Δεν υποσχόμαστε τίποτα χωρίς αντίκρισμα. Δεν εργαζόμαστε για τους λίγους. Δεν εξυπηρετούμε λίγα συγκεκριμένα από συμφέροντα και Δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε».

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμα σε βασικά σημεία του προγράμματος που αφορούν μεταξύ άλλων την Κοινωνική Πολιτική, την Καθαριότητα, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον.

Aκόμα κ. Νοτοπούλου περιέγραψε το όραμα της για μια Θεσσαλονίκη – ευρωπαϊκή Μητρόπολη, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις άξονες:

-Δίκαιη πόλη.

-Πόλη πρότυπο κυκλικής Οικονομίας.

-Ζωντανή κάθε γειτονιά.

-Υπεράσπιση της συλλογικής μνήμης.

«Θα νικήσουμε γιατί το χρωστάμε στο παρελθόν και στο μέλλον. Θα νικήσουμε γιατί και το πιστεύουμε και το μπορούμε. Προχωράμε μαζί!», είπε κλείνοντας την ομιλία της η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τέλος η Κατερίνα Νοτοπούλου παρουσίασε τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού της, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία με τους Koza Mostra.

To "παρών" έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη , η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο υφυπουργός, Άγγελος Τόλκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα