Κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Να αποδείξουμε ότι δεν θα γίνουμε άλλη μια κυβέρνηση, αλλά μια άλλη κυβέρνηση

Τον τρόπο με τον οποίο θα εργαστεί η κυβέρνηση αλλά και τις άμεσες προτεραιότητές της περιέγραψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει για πρώτη φορά και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, "μας περιμένει όλους πολύ σκληρή δουλειά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα".

Παράλληλα έκανε λόγο για ξεκάθαρες προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα:

"Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα. Σήμερα θα παραλάβετε

όλοι από ένα φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο και τις εκκρεμότητες και δεσμεύσεις που εγκαταλείπει η προηγούμενη κυβέρνηση", σημείωσε και τόνισε πως τα υπουργικά συμβούλια θα γίνονται στο Μαξίμου και χωρίς κάμερες, αφού κατά τον ίδιο, οι συνεδριάσεις αυτές δεν πρέπει να αποτελούν ευκαιρία για εντυπώσεις.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των πρώτων ενεργειών της κυβέρνησής του ενώ όπως είπε, η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι:

Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 Ιουλίου ορκιζόμαστε και στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα ως Πρόεδρό της. Στις 22 Ιουλίου η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την επόμενη μέρα μετά την παροχή ψήφου, θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο, για το κράτος και μετά από μία εβδομάδα το φορολογικό νομοσχέδιο".

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς, ο κ. Μητσοτάκης έκανε τρεις επισημάνσεις:

- "Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια. Ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ. Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης.

- Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Αλλάζουμε το τρόπο με τον οποιο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του. Πρόσθετο όπλο το πληροφοριακό σύστημα "Μαζί".

- Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο, αλλά και με τη συμπεριφορά μας. Κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε, αλλά και για όσα εκπέμπουμε".

Στη συνέχεια περιέγραψε τις 12 προτεραιότητες της κυβέρνησής του οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο είναι:

1. Ανάπτυξη

2. Αξία στη δημόσια περιουσία

3. Ασφάλεια στο σπίτι, στη χώρα, και πολύ γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα και εντός των επόμενων ημερών θα έχουμε νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ

4. Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στον αδύναμο

5. Εκπαίδευση. "Θα επισκεφτώ την Πέμπτη το υπ. Παιδείας για να συζητήσουμε για το τολμηρό σχέδιο για την εκπαίδευση του μέλλοντος στο οποίο κεντρικό ρόλο θα έχουν οι εκπαιδευτικοί"

6. Ποιοτική δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες

7. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους εργαζόμενων επιχειρήσεων. Ζήτησα από τον κ. Βρούτση να συναντήσει όλους τους επιθεωρητές εργασίας ώστε να σταλεί σε όλη την επικράτεια μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε απόκλιση από την εφαρμογή των εργασιακών δεδομένων

8. Αναγέννηση της μεσαίας τάξης και ενίσχυση του εισοδήματος

9. Προστασία περιβάλλοντος

10. Σύγχρονο ψηφιακό κράτος

11. Ένα νέο μοντέλο πολιτισμού αλλά και ενημερώσης με διαφορετική αισθητική

12.Μια ισχυρή Ελλαδα

"Πριν από λίγες ημέρες ο λαός μάς εμπιστεύτηκε με τόλμη και ωριμότητα. Με την ίδια τολμη και ωριμότητα καλούμαστε να κυβερνήσουμε. Μακάρι να συναντήσουμε την ίδια και από την αντιπολίτευση. Αντιπαλοί μας οι δυσκολίες. Να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά. Αγαπάμε αυτούς που μας επέλεξαν να τους υπηρετούμε. Να αποδείξουμε ότι δεν θα γίνουμε άλλη μια κυβέρνηση, αλλά μια άλλη κυβέρνηση. Καλή δουλειά και καλή επιτυχία σε όλες και όλους", σημείωσε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα