Κ. Μητσοτάκης: Στο θέμα των Σκοπίων ο κ. Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια

"Στο θέμα των Σκοπίων ο κ. Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια", σημείωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο ο ίδιος θα εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών εφόσον τη θεωρεί εθνική ήττα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως

είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί.

Παράλληλα υπερασπίστηκε τον Κώστα Καραμανλή σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με τις επιστολές του προς τον Τζορτζ Μπους το 2005 ενώ προανήγγειλε μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την ελληνική Μακεδονία.

"Η ιστορία έχει γράψει ότι ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι είπε όχι σε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, απειλώντας με βέτο, εκεί που ο Αλέξης Τσίπρας είπε ναι. Πέντε ακόμα πρωθυπουργοί δεν συμφώνησαν σε συμφωνία που εκχωρούσε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Οι δε επιστολές που ξαφνικά διάφορα λαγωνικά αποκάλυψαν, ήταν γνωστές στον Τύπο από το 2005". ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

"Ο κ.Τσίπρας δεν είπε ποτέ γιατί βιάστηκε για το θέμα, γιατί βρέθηκε απέναντι στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού".

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης είπε για τον Αλέξη Τσίπρα πως "δεν έχει απαντήσει σε διάφορες κατηγορίες ότι πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών κρύφτηκε μια άλλη συναλλαγή. Εννοώ κάτι που διάβασα στο βιβλίο Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη, ότι ο κ. Γιούνκερ το 2015 είπε στον κ Τσίπρα ότι θέλουμε να σε βοηθήσουμε στην οικονομία αλλά θέλουμε να λύσεις το σκοπιανό".

"Δεν άκουσα κανέναν να το διαψεύδει μεχρι σήμερα και αφήνει βάσιμα υπονοούμενα πως ο κ. Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια στο σκοπιανό", ανέφερε επίσης ενώ σχολιάζοντας την κύρωση της Συμφωνίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο είπε πως βουλευτές εξαγοράσατηκαν με πολιτικά χαρτοφυλάκια, έγιναν υπουργοί.

"Μια διεθνής συμφωνία κυρωμένη από το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν ακυρώνεται μονομερώς. Δυστυχώς κυρώθηκε, εξαγοράστηκαν βουλευτές με υπουργικά χαρτοφυλάκια και τώρα καλούμαστε να μαζέψουμε τα σπασμένα. Θα προστατεύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και θα κάνουμε μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την πραγματική, την ελληνική Μακεδονία και θα κερδίσουμε το παγκόσμιο παιχνίδι της κοινής γνώμης", τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα