Κ. Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008 (VIDEO)

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τα θέματα ανομίας και βίας από ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή στη συζήτηση για την οικονομία.

«Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008, εσείς εκθρέψατε τους Αγανακτισμένους» είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν βρήκε να πει μια λέξη για

τα θύματα της Marfin.

Με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναμετρηθεί με «το αμαρτωλό παρελθόν και το προβληματικό παρόν». «Να καταδικάσετε τις κρεμάλες των αγανακτισμένων και να ζητήσετε μια συγγνώμη για τον διχαστικό σας λόγο και τις ανεκδιήγητες εκφράσεις «ή εμείς ή αυτοί» «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Είναι δική σας ιδεοληψία ο διαχωρισμός της βίας και συνέχισε:

«Η βία είναι μια και σας καλώ να πράξετε το αυτονόητο. Όχι απλά να την καταδικάσετε αλλά να δεσμευτείτε ότι θα το αποδείξετε στην πράξη».,

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία τόνισε ότι «πρέπει να μας μιλήσουν γι’ αυτά που δεν λέει το «ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη και όραμα». Το αναπτυξιακό σχέδιο, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι αόριστο ευχολόγιο με σωστές μεταρρυθμίσεις, ασυγχώρητες ιδεολογικές εμμονές και γενικεύσεις που φαίνεται σαν να γράφτηκε από αγγαρεία.

Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση προωθεί άθλια οικονομική πολιτική, με εξοντωτικούς φόρους και εισφορές και διάλυση της μεσαίας τάξης εξαιτίας της διαπραγμάτευσης του καλοκαιριού του 2015, κατηγορώντας την ότι ψεύδεται χυδαία όταν λέει για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο. «Πρόκειται για παραμύθια και βρώμικο ψέμα».

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα