Κ. Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών - Θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο

Την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας πως εάν έρθει στην κυβέρνηση η Ν.Δ. ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τον υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., αλλά και αντιπεριφερειάρχες.

Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας είχαν θερμό εναγκαλισμό και ακολούθησε σύντομη συζήτηση των δύο ανδρών στο γραφείο του περιφερειάρχη.

Κατά τη συζήτησή τους, ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε το νέο Καλλικράτη «απορρύθμιση για την τοπική αυτοδιοίκηση» και σημείωσε πως δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως «ευχόμαστε η συνεργασία να συνεχιστεί και να γίνει ακόμη πιο δυνατή».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «είναι μία συγκυρία δύσκολή για την αυτοδιοίκηση. Διαμορφώνεται ενιαίο μέτωπο απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ένα μέτωπο που έχει διακομματικά χαρακτηριστικά, αλλά αμιγώς αυτοδιοικητική διάσταση. Πράγματι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα προσθέτουν ένα μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας σχετικά με το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές».

Ο ίδιος τόνισε πως «η δική μας δέσμευση είναι ξεκάθαρη. Ο εκλογικός νόμος θα ξανά αλλάξει και οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα». Εμφανίστηκε δε σίγουρος πως «οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών».

Σχετικά με τη συνεργασία του με τον κ. Τζιτζικώστα, ανέφερε πως «έχουμε τακτική συνεργασία και φιλική σχέση με τον Απόστολο. Δεν περιμένουμε να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη μια-δυο βδομάδες πριν την ΔΕΘ».

Αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποιεί ομιλία σε δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα