Ήττα για τον ΠΑΟΚ από τη Νεπτούνας στη Λιθουανία

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τη Νεπτούνας με 82-69 στην Κλαϊπέντα της Λιθουανίας, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

Όλα τα αυθεντικά προϊόντα του ΠΑΟΚ μόνο στο PAOK FC Official Store

Ο

Δικέφαλος πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Ισορρόπησε το παιχνίδι στην γ΄ περίοδο και "ξύπνησε" στο δ΄ δεκάλεπτο όπου ήταν ανταγωνιστικός, όμως ήταν πια πολύ αργά για να ανατρέψει τη διαφορά και να "γυρίσει" το ματς, με συνέπεια να ηττηθεί.

Αυτή ήταν η 5η ήττα του ΠΑΟΚ σε 6 αναμετρήσεις στην Ευρώπη και πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Στον αντίποδα, η Νεπτούνας πήρε την 5η της νίκη στον όμιλο.

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ άσχημα στο παιχνίδι, παίζοντας δίχως συγκέντρωση και κάνοντας παιδαριώδη λάθη σε άμυνα και επίθεση. Βρέθηκε να χάνει με 29-9 στην πρώτη περίοδο, ενώ στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 51-32 υπέρ των Λιθουανών.

Έχασε τον Μαργαρίτη

Και σαν να μην έφτανε το κάκιστο ξεκίνημα όπου οι Θεσσαλονικείς είχαν τραγική απόδοση, ήρθε και ο τραυματισμός του Μαργαρίτη. Ο αρχηγός της ομάδας αποχώρησε από το παρκέ στα μισά της β' περιόδου λόγω προβλήματος στο αριστερό χέρι (εξάρθρωση στον αντίχειρα), αφού χτύπησε σε μία ανύποπτη φάση. Ενώ έπαιζε άμυνα στο low post, κι εξασφαλίστηκε το εύκολο αμυντικό ριμπάουντ από τους συμπαίκτες του, δεν τους ακολούθησε στην επίθεση, παραμένοντας στη δική του ρακέτα.

Βελτιώθηκε στην άμυνα

Στην γ΄ περίοδο ο Δικέφαλος βελτίωσε την άμυνά του, όμως παραγωγικά εξακολουθούσε να είναι κακός, με συνέπεια η διαφορά να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με τους "ασπρόμαυρους" στο -18.

"Ξύπνησε" αργά...

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεωδόρου "ξύπνησε" για τα καλά στην τέταρτη περίοδο, όταν όμως ήταν αργά. Κατάφερε να τρέξει σερί 10-0 και να κατεβάσει τη διαφορά ακόμη και στους -10 πόντους (72-62) στο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης. Κάπου εκεί βέβαια ο ΠΑΟΚ έχασε και τον Απόλλωνα Τσόχλα (ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης του στο ματς) καθώς αποβλήθηκε με 5 φάουλ. Σε εκείνο το σημείο οι Λιθουανοί "καθάρισαν" το παιχνίδι, βάζοντας κάποια καθοριστικά σουτ που διατήρησαν το προβάδισμα πάνω από τους +10 πόντους και εξασφαλίζοντας τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 29-9, 51-32, 68-50, 82-69

Keywords
Τυχαία Θέματα