Ιταλία: Θετικός στον κορωνοϊό ο επικεφαλής της περιφέρειας Πιεμόντε

Θετικός στον ιό Covid-2019 διαγνώσθηκε ο επικεφαλής της περιφέρειας Πιεμόντε, στη βόρεια Ιταλία. Ο λόγος για τον Αλμπέρτο Τσίριο, ο οποίος προστέθηκε στη μακρά λίστα των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Πρόκειται μάλιστα, για τον δεύτερο επικεφαλής περιφέρειας στην Ιταλία, ο οποίος διαγνώσθηκε με τον ιό σε διάστημα 24 ωρών. Το Σάββατο, θετικός στον ιό εντοπίστηκε και ο επικεφαλής της περιφέρειας του Λάτσιο, Νικόλα Ζινγκαρέτι.

Το Πιεμόντε είναι η τέταρτη πιο πληττόμενη περιοχή της γειτονικής χώρας,

με εκατοντάδες κρούσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία αποτελεί αυτή τη στιγμή την «Κίνα» της Ευρώπης, καθώς χιλιάδες είναι τα κρούσματα και δεκάδες οι νεκροί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 24ωρο, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.145, με τον συνολικό απολογισμό να υπερβαίνει τα 4.000. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 233.

Έκτακτα μέτρα

Το κλείσιμο όλων των μουσείων, των θεάτρων, των κινηματογράφων και των αιθουσών θεαμάτων (σ.σ. νυχτερινά κέντρα κ.α.) ανακοίνωσε, από την πλευρά της, η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με νέο διάταγμα του πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, με στόχο την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα, Κυριακή (8/3), έως τις 3 Απριλίου. Κλειστά σ’ όλη την ιταλική επικράτεια παραμένουν και τα σχολεία, αλλά και τα πανεπιστήμια.

Το Σάββατο είχε προηγηθεί η απόφαση να τεθούν σε καραντίνα περισσότερα από 15 εκατομμύρια κάτοικοι των βόρειων περιοχών (σ.σ. Λομβαρδία), όπου εφαρμόζονται αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις - από το Μιλάνο έως τη Βενετία.

Όσον αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις, όσες αφορούν τη βόρεια Ιταλία αναστέλλονται ή ακυρώνονται, ενώ στην υπόλοιπη Ιταλία υπάρχει η πρόβλεψη διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα