Ιταλία: Η επανέναρξη του πρωταθλήματος περνάει από το γραφείο του πρωθυπουργού

Αυτή την εβδομάδα οι ομάδες της Serie A υπέβαλαν σε ιατρικά τεστ τους παίκτες και τα τεχνικά επιτελεία τους προκειμένου να αρχίσουν σιγά σιγά να μπαίνουν σε ρυθμό ατομικών προπονήσεων, ωστόσο παραμένει άγνωστο το τι θα συμβεί με τη φετινή σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Και αυτό γιατί ο Τζουζέπε Κόντε παραμένει επιφυλακτικός αναφορικά με την επιστροφή στη δράση στους προσεχείς μήνες, γεγονός που

έχει ως αποτέλεσμα ο αθλητισμός στη γειτονική χώρα να κρέμεται στην παρούσα φάση από μία λεπτή κλωστή.

Το αν θα γίνει επανεκκίνηση ή όχι είναι πολύ πιθανό να το γνωρίζουμε μετά από τη σύσκεψη κορυφής που θα λάβει χώρα μεταξύ του Τζουζέπε Κόντε, του υπουργού Αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, αλλά και ανθρώπων του αθλητισμού, την οποία προανήγγειλε μέσω συνέντευξής του ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.

"Θα μαζέψουμε τον κόσμο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, μαζί με τον υπουργό Αθλητισμού, για να δούμε τι θα γίνει.

Θα μαζέψουμε τα αιτήματα από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις άλλες ομοσπονδίες για να έχουμε μία πλήρη εικόνα για την επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες.
Δεν έχω ακόμα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αλλά θα ακούσουμε και θα συμφωνήσουμε.

Υπάρχει ο υπουργός (Σπανταφόρα) που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά αλλά είναι σωστό να αφήσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού να έχουν ένα τετ α τετ με την κυβέρνηση.

Φυσικά και θα λάβουμε υποψη τις συστάσεις των μέλων της Τεχνικής και Επιστημονικής Επιτροπής", τόνισε ο Κόντε στην εφημερίδα "Fatto Quotidiano", προσθέτοντας πως την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνάντηση μεταξύ της ιταλικής ομοσπονδίας και των Επιστημόνων για να συζητηθεί το ιατρικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί πριν από την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα