Ισπανία: 339 μετανάστες διασώθηκαν στη θάλασσα

Στη διάσωση 339 ανθρώπων οι οποίοι επέβαιναν σε επτά πλεούμενα στα στενά του Γιβραλτάρ προχώρησε το λιμενικό σώμα της Ισπανίας.

«Συνολικά 339 πρόσωπα διασώθηκαν, σε επτά βάρκες, από τη μία το πρωί μέχρι τώρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης το μεσημέρι όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μεταξύ των μεταναστών που διασώθηκαν και μεταφέρονται όλοι στην παράκτια πόλη Ταρίφα βρίσκονται τουλάχιστον 19 ανήλικοι κι ένα μωρό, βάσει πρώτης καταμέτρησης, σημείωσε

ακόμη η εκπρόσωπος.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ανδαλουσίας ανέφεραν μέσω Twitter ότι υπήρχαν «τρεις τραυματίες» στο ένα από τα πλεούμενα.

«Ο μεγάλος αριθμός πλεούμενων που φθάνουν στις ισπανικές ακτές αυτό το καλοκαίρι είναι ασυνήθιστος», επισήμανε εξάλλου η ίδια εκπρόσωπος του λιμενικού σώματος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρινίζοντας ότι είναι σχεδόν τριπλάσιος εκείνου της περασμένης χρονιάς.

Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Ιουλίου του 2017, 7.642 μετανάστες έφθασαν στην Ισπανία διά της θαλάσσιας οδού, έναντι 2.763 την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα