Ισόπαλος με τον Πανιώνιο ο Άρης των δέκα παικτών

Ο Άρης αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το πρώτο 10λεπτο του παιχνιδιού κόντρα στον Πανιώνιο, προηγήθηκε με γκολάρα του Ματίγια, όμως ισοφαρίστηκε άμεσα και με το τελικό 1-1 πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Football League.

Οι φίλαθλοι των "κιτρινόμαυρων" γέμισαν το "Κλεάνθης Βικελίδης" και δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα, όμως είδαν να μπαίνει τέλος στο νικηφόρο σερί

της ομάδας του Σάββα Παντελίδη έπειτα από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Βέβαια, ο Άρης παραμένει στην 5η θέση και σε τροχιά Ευρώπης με 33 βαθμούς, έχοντας δύο περισσότερους από τον Παναθηναϊκό και έξι παραπάνω από Ξάνθη και Παναιτωλικό που ακολουθούν.

Στο σημερινό ματς οι ισορροπίες άλλαξαν πολύ νωρίς, καθώς μόλις συμπληρώθηκε το πρώτο 10λεπτο ο Μπάσα έκανε ένα πολύ σκληρό, αντιαθλητικό φάουλ και σωστά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, τραυματίζοντας και τον Μαξίμοβιτς που αντικαταστάθηκε από τον Άρτσε. Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή φάση, με Κότνικ και Κουέστα να διατηρούν το μηδέν με καθοριστικές αποκρούσεις στα σουτ των Λάρσον και Ντουρμισάι αντίστοιχα.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα, με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ματίγια από πλάγια θέση, αιφνιδιάζοντας τον Κότνικ για το 1-0 στο 48΄. Με τον ίδιο τρόπο είχε σκοράρει ο Ισπανός και στο φινάλε του αγώνα με τη Λαμία (1-0), δείχνοντας πως πρόκειται για φάση που είναι δουλεμένη στις προπονήσεις. Έτσι, παρά το ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο ο Άρης βρέθηκε μπροστά στο σκορ.

Ωστόσο, οχτώ λεπτά αργότερα, στο 56ο λεπτό του αγώνα, ο Τσιλούλης ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινό πλασέ όταν του στρώθηκε η μπάλα στην περιοχή μετά από κόντρες. Στην συγκεκριμένη φάση οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του σκόρερ στο κοντρόλ πριν "εκτελέσει". Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Άρης έψαξε το γκολ της νίκης στο τελευταίο δεκάλεπτο, επιμένοντας από τα άκρα με τον Λάρσον. Στο 84ο λεπτό ο Ντιγκινί σούταρε στα σώματα των παικτών του Πανιωνίου. Ο Άρης ζήτησε πέναλτι στη φάση του 84ου λεπτού όταν σε γύρισμα της μπάλας από τον Μαρτίνες, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μακρύλλου αλλά ο Κουτσιάτης θεώρησε ότι ήταν ακούσιο. Στο 90ο λεπτό και μετά από λάθος του Φετφατζίδη, ο Πανιώνιος βρήκε τη δική του ευκαιρία με τον Καμαρά αλλά στο σουτ που επιχείρησε, ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης (68’ Φετφατζίδης), Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα, Mατίγια, Ματέο Γκαρσια (Βέλεθ 64’), Ντιγκινί, Τόνσο (76’ Μαρτίνες), Λάρσον

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κόσιτς, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (14’ Άρτσε), Μακρύλλος, Τσιλούλης (87’ Καμαρά), Σιντί (80’ Σπιριντόνοβιτς), Ντουμιρσάϊ

Keywords
Τυχαία Θέματα