Ιράν: Η έλλειψη νερού οδηγεί σε διαδηλώσεις

Σειρά διαδηλώσεων έχει ξεσπάσει στο Ιράν από την αρχή του έτους για το νερό, μια αυξανόμενη πολιτική ανησυχία που οφείλεται στην ξηρασία η οποία, σύμφωνα με κατοίκους περιοχών που απειλούνται από ερημοποίηση και αναλυτές, έχει επιδεινωθεί λόγω της κακοδιαχείρισης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διαδηλώσεις

ήταν σχετικά μικρές, σποραδικές και περιορισμένες σε μικρές πόλεις γύρω από την κεντρική πόλη Ισφαχάν και την επαρχία Κουζεστάν στο δυτικό τμήμα της χώρας. Ανέδειξαν όμως ένα θέμα που έπαιξε ρόλο σε μια αναταραχή νωρίτερα φέτος την οποία κατέστειλαν οι αρχές, ενώ μαρτυρούν ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή.

Στις αρχές Μαρτίου, η προσέλευση ήταν μικρή σε μια πόλη κοντά στο Ισφαχάν, με δεκάδες αγρότες να φωνάζουν ειρωνικά «Θάνατος στους αγρότες, ζήτω οι καταπιεστές!» σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Μία εβδομάδα αργότερα οι διαδηλώσεις απέκτησαν μεγαλύτερη ένταση όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεκάδες αστυνομικοί με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων και μοτοσικλέτες αντιμετώπισαν αγρότες στην ίδια πόλη, τη Βαρζανέχ, όπως έδειξε ένα άλλο βίντεο. Καπνός στροβιλιζόταν γύρω από τους διαδηλωτές και το πρόσωπο που τραβούσε το βίντεο είπε πως εκτοξεύθηκαν δακρυγόνα. Ένα δεύτερο έκανε λόγο για συγκρούσεις. Η αστυνομία της πόλης Ισφαχάν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα