ΗΠΑ: Η νεκροψία επιβεβαίωσε ότι ο Τζέφρι Επστάιν αυτοκτόνησε δι' απαγχονισμού

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το περασμένο Σάββατο στο κελί του στη φυλακή, επιβεβαίωσαν χθες, Παρασκευή, πως αυτοκτόνησε δι' απαγχονισμού, αίροντας ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με τον θάνατο του ανθρώπου που περίμενε να δικαστεί με κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις.

Έπειτα από «μια επισταμένη εξέταση όλων των πληροφοριών, περιλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της νεκροψίας», ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε σε σύντομη ανακοίνωση πως ο θάνατός του οφειλόταν σε «αυτοκτονία» με«απαγχονισμό».

«Δεν

είμαστε ικανοποιημένοι από τα συμπεράσματα» της νεκροψίας, έσπευσαν να δηλώσουν οι δικηγόροι του Τζέφρι Έπσταϊν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και την οποία επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ανώνυμοι αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλούνται οι New York Times, ανέφεραν πως ο πολυεκατομμυριούχος, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε οργανώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο σεξουαλικής εκμετάλλευσης κοριτσιών ηλικίας μερικές φορές μόλις 14 ετών, χρησιμοποίησε τα σεντόνια του για να αυτοκτονήσει.

Η αυτοκτονία του 66χρονου Έπσταϊν ενώ κρατούνταν στην ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν, μια από τις ασφαλέστερες της χώρας, προκάλεσε χείμαρρο ερωτηματικών και θεωρίες συνωμοσίας.

Μολονότι οι αρχές είχαν ανακοινώσει από το Σάββατο πως είχε κατά τα φαινόμενα αυτοκτονήσει, πολλοί υπαινίσσονταν πως δολοφονήθηκε για να προστατευθούν οι πολυάριθμες προσωπικότητες και οι άνδρες της εξουσίας με τους οποίους συγχρωτιζόταν, από τον πρίγκιπα Άντριου μέχρι τον Μπιλ Κλίντον.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, Παρασκευή, οι δικηγόροι του Τζέφρι Έπσταϊν αναφέρουν πως θέλουν να δουν όλες τις καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν κοντά στο κελί του τη στιγμή του θανάτου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα