Ινδία: Η ανεργία εκτινάχθηκε λόγω κορωνοϊού στο 23%

Η ανεργία στην Ινδία των 1,35 δισ. κατοίκων πιθανότατα έχει ξεπεράσει το 20% εν μέσω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας έπαυσε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου για την Παρακολούθηση της Ινδικής Οικονομίας (CMIE).

Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 23,4% την εβδομάδα που έληξε στις 5 Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο Mahesh Vyas, επικεφαλής του CMIE, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Για

το σύνολο του Μαρτίου, η ανεργία στη χώρα εκτιμάται στο 8,7%, έναντι 7,8% τον Φεβρουάριο.

Τα στοιχεία για την απασχόληση στη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο μετά την Κίνα χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Περίπου 100 εκατομμύρια εργαζόμενοι στους κλάδους της εξόρυξης, των κατασκευών, της μεταποίησης και των υπηρεσιών βρέθηκαν χωρίς εργασία εξαιτίας των μέτρων κατά του κορονοϊού, έγραψε ο Subhash Chandra Garg, πρώην ανώτερο στέλεχος του μόνιμου προσωπικού του ινδικού υπουργείου Οικονομικών, σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Στην τελευταία ετήσια έκθεση της κυβέρνησης της Ινδίας για την ανεργία, το ποσοστό της εμφανιζόταν σε χαμηλό 45 ετών, στο 6,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα