Ηλεκτρικό το νέο Fiat 500

Η Fiat έχει επιβεβαιώσει πως το νέο 500 θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί σε ακριβώς 12 μήνες από σήμερα, στην έκθεση της Γενεύης το 2020. Όμως ο νέα γενιά του θρυλικού μοντέλου θα φέρει μαζί της και μια πολύ σημαντική αλλαγή καθώς το νέο 500 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό ενώ φαίνεται πως η εταιρία θα εστιάσει

σε ένα ξεκάθαρα πολυτελή χαρακτήρα.

Σίγουρα οι αποφάσεις σχετικά με το νέο 500 θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς πρόκειται για το πιο σημαντικό εμπορικά μοντέλο της Fiat, που από το 2007 έως σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Η κίνηση επομένως για μια ριζική αλλαγή του χαρακτήρα του είναι σίγουρα τολμηρή αλλά κανείς δεν γωνρίζει ακόμα αν θα αποδειχθεί και επιτυχημένη.

Ο διευθυντής marketing της Fiat, Olivier Francois, σε δηλώσεις του τόνισε πως ο εξηλεκτρισμός για ένα αυτοκίνητο πόλης είναι κάτι που πλέον φαντάζει αυτονόητο και επομένως πολύ ταιριαστό για το νέο 500. Μάλιστα σημείωσε πως το νέο μοντέλο θα βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα που θα έχει εξελιχθεί για να υποστηρίζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σε αυτή θα βασίζεται πιθανότατα και το επόμενο Panda, για το οποίο πήραμε μια γεύση από το πρωτότυπο Centoventi που φιλοξένησε η Fiat στην φετινή Γενεύη.

Πάντως η έλευση του νέου, ηλεκτρικού 500 δεν θα σημάνει το τέλος της παρούσας γενιάς που θα συνεχίσει να προσφέρεται με τους γνωστούς συμβατικούς κινητήρες για όσους θα επιθυμούν ένα πιο προσιτό οικονομικά 500.

Πηγή: newsauto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα