Ιδρύθηκε η Ελληνική Ένωση Καφέ

Την ίδρυσή της ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Καφέ (ΕΕΚ), η οποία στοχεύει στην προώθηση και προβολή των θέσεων των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΕΚ, σκοπός της είναι η συμμετοχή στη διατύπωση των θέσεων, τη διαβούλευση αλλά και την υλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου για τον κλάδο του καφέ στην Ελλάδα

και την Ευρώπη. Παράλληλα, η ΕΕΚ επιδιώκει να προωθήσει τις θέσεις του κλάδου σε ότι αφορά θεσμικά και μη ζητήματα που αγγίζουν μεταξύ άλλων θέματα φορολόγησης και δασμών, καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και συσκευασιών, των απαραίτητων προδιαγραφών και επισημάνσεων στα προϊόντα καφέ, καθώς και τα ζητήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Οι εταιρείες-ιδρυτικά μέλη είναι οι: ABEK Βεκράκος ΑΕ, Attica Terra FOOD AND DRINKS ΑΕΒΕ, Βιοτεχνία Καφέδων Γιάγκογλου, Γρ. Παπαχατζής ΟΕ, Cafetex ΑΒΕΕ, Coca-Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ (3E) ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ, Global Coffee Company HELLAS-IKE, Ι. Παφίλης & ΣΙΑ ΟΕ, Ι. Ταλούμης & ΣΙΑ, JACOBS DOUWE EGBERTS GR ΕΠΕ, JACOBS DOUWE EGBERTS ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΦΕ GR ΕΠΕ, KAWACOM Hellas ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΦΕ ΑΕ, NESTLE Hellas ΑΕ, Στάθης Γ. Κούκος & ΣΙΑ ΕΠΕ, Unistar ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΕΠΕ, ΣΥΝΚΑΦΕ ΑΒΕΕ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση της ΕΕΚ, με τη συμμετοχή των ιδρυτικών μελών που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία της εμπορικής δραστηριότητας, αλλά και το ευρύτερο φάσμα των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης εκλέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΚ, καθορίστηκαν με σαφήνεια ο σκοπός και οι στόχοι της ενώ αποφασίστηκαν οι άμεσες δράσεις και οι προτεραιότητες που αφορούν το πρώτο διάστημα λειτουργίας της.

Πιο συγκεκριμενα, πρόεδρος αναδείχθηκε ο Γιάννος Μπενόπουλος (Cafetex ΑΒΕΕ), αντιπρόεδρος Ηλίας Παπαδόπουλος (NESTLE Hellas ΑΕ), γραμματέας ο Αναστάσιος Γιάγκογλου (Βιοτεχνία Καφέδων Γιάγκογλου), ταμίας ο Γιώργος Κούκος (Στάθης Γ. Κούκος & ΣΙΑ ΕΠΕ) και μέλος ο Γιώργος Σκούρτας (JACOBS DOUWE EGBERTS GR ΕΠΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα