Ηχηρό μήνυμα Κοτζιά σε Άγκυρα: Την επόμενη δεν θα συμπεριφερθούμε ειρηνικά

Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή το επεισόδιο στα Ίμια και την τουρκική προκλητικότητα γενικότερα στο Αιγαίο.

«Την επόμενη φορά δεν θα υπάρξει τέτοια ειρηνική -ας το πούμε- συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά» ξεκαθάρισε στην τουρκική πλευρά ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως: « Η Τουρκία έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε, ενώ ερωτώμενος

ποια θα είναι η αντίδραση της Ελλάδας σε ανάλογο περιστατικό εμβολισμού, διαμήνυσε σε έντονο ύφος πως «δεν θα το ξανακάνει. Δεν πρέπει να ξαναγίνει. Αυτό πρέπει να το ακούσουν οι Τούρκοι».

«Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία ούτε Ιράκ. Είμαστε ένα αναπτυγμένο κράτος με καλή άμυνα, καλά αμυντικά συστήματα, καλούς συμμάχους υψηλή διπλωματική χωρητικότητα» σημειώνει ο Έλληνας υπουργός, τονίζοντας, δε, πως έχει ζητήσει από την νομική υπηρεσία να εξετάσει αν μπορεί να ζητηθεί αποζημίωση.

Ο ίδιος προανήγγειλε τη δημοσίευση επιστημονικών μελετών που αποδεικνύουν πως στην Τουρκία υπάρχουν βραχονησίδες οι οποίες, βάσει διεθνούς Δικαίου, δεν της ανήκουν.

Για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, στον απόηχο των δηλώσεων του Ζόραν Ζάεφ ότι έχει υπάρξει επίλυση σε τρία από τα επτά ζητήματα, ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίζεται αρκετά πιο συγκρατημένος από τον σκοπιανό πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως με την οπτική που βλέπει ο ίδιος δεν έχουν κλείσει κάποια θέματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα