Ιαπωνία: Οργή Άμπε για την "αποτρόπαιη" επίθεση με δύο νεκρούς και 17 τραυματίες

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε εξέφρασε σήμετα την "μεγάλη του οργή" για την "αποτρόπαιη" επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι σε στάση στο νότιο προάστιο του Τόκιο Καβασάκι, από την οποία έχασε τη ζωή της μια 12χρονη μαθήτρια και ένας ενήλικος και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 17 άνθρωποι, ενώ και ο δράστης υπέκυψε στα τραύματα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του.

"Πρόκειται πραγματικά για ένα αποτρόπαιο γεγονός. Αισθάνομαι μεγάλη οργή. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στα θύματα και εύχομαι να επουλωθούν γρήγορα τα τραύματά τους", δήλωσε ο Άμπε σε αντίδρασή του που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η επίθεση αυτή, κάτι το σχετικά σπάνιο στην Ιαπωνία, η οποία θεωρείται μια πολύ ασφαλής χώρα, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 08:00 τοπική ώρα στο Καβασάκι, την ώρα που πολλοί μαθητές περίμεναν το σχολικό τους. Νεκροί είναι μια 12χρονη μαθήτρια και ένας 39χρονος άνδρας, οι οποίοι υπέκυψαν στα τραύματά τους, σύμφωνα με τον Κιγιόσι Ματσούντα, τον αναπληρωτή διευθυντή του νοσοκομείου Musashi Kosugi στο οποίο εισήχθησαν μετά την επίθεση. Ο δράστης της επίθεσης "φαίνεται ότι ήταν πατέρας ενός εκ των παιδιών που βρισκόντουσαν εκεί", διευκρίνισε το δημόσιο ιαπωνικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο την αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα