Η συνταγή της εβδομάδας: Σουφλέ κακάο με γέμιση λευκής σοκολάτας και παγωτό

Το σουφλέ σοκολάτας είναι ίσως το πλέον πολυπόθητο γλυκό ανά την υφήλιο. Οι παραλλαγές του είναι αμέτρητες. Εδώ θα το γευτούμε με γέμιση λευκής σοκολάτας και παγωτό. Οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου Παστέρ και ο pastry chef καθηγητής τους, Τάσος Αθανασιάδης, μας ταξιδεύουν στον κόσμο της σοκολάτας.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως 9 στους 10 την λατρεύουν και ο δέκατος… απλά λέει ψέματα!

Σουφλέ κακάο με γέμιση λευκής σοκολάτας και παγωτό

Υλικά

Μείγμα Α'

300 γρ. αγελαδινό βούτυρο
300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Μείγμα Β'

7 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια

Μείγμα Γ'

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
κομματάκια λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση

Βάζουμε το μείγμα Α' να λιώσει σε μπαίν μαρί και αφού λιώσει το απομακρύνουμε απ τη φωτιά για να πέσει η θερμοκρασία. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα Β' μέχρι να φουσκώσει και να γίνει σαν κρέμα.

Κατόπιν σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις το μείγμα Α' μέσα στο μείγμα Β' και τέλος μείγμα Γ'. Βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά τα μεταλλικά φορμάκια μας ή και πυρίμαχα και πουδράρουμε καλά με σκόνη κακάο. Αδειάζουμε το μείγμα σουφλέ μέσα στα φορμάκια κατά τα 2/3 και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.

Πριν ψήσουμε τοποθετούμε στο κέντρο από κάθε σουφλέ ένα κομματάκι λευκής σοκολάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 9 έως 11 λεπτά (όχι περισσότερο).

Βγάζουμε απο φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για δύο λεπτά, ξεφορμάρουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε ιδανικά με μια μπάλα παγωτό βανίλια και αλμυρή καραμέλα.

Tip: Σερβίρεται πάντα ζεστό. Αν κρυώσει και παγώσει, το περνάμε απο φούρνο μικροκυμμάτων για δευτερόλεπτα και το σερβίρουμε ζεστό!

Στην εκτέλεση της συνταγής συμμετείχαν οι σπουδαστές: Αγγελακοπούλου Σταυρούλα, Αϊβαζόγλου Βασιλική, Ανδρεάδης Διαμαντής, Γιαννακούλιας Γρηγόρης, Λιθοξόπουλος Αναστάσιος, Λόρια Εριόν, Μπιτσινασβίλι Μαριάμ, Νάτσε Χρήστος, Νάτσιου Ελένη, Παναγιωτούδη Ιωάννα, Παπατζέλου Αθανασία, Πλίατσος Κωνσταντίνος, Πρόφκα Γεώργιος, Σιδηροπούλου Ευδοξία, Σπανός Αλέξανδρος, Σπανούδης Δημήτριος και Φούντας Χρήστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα