Η συνταγή της εβδομάδας: Ανοιξιάτικη τάρτα φρούτων με σοκολάτα

Η άνοιξη έφτασε για τα καλά και οι σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής - Αρτοποιΐας του Εκπαιδευτικού Ομίλου Παστέρ ετοίμασαν μία τάρτα με φρέσκα φρούτα, σοκολάτα και τραγανή βάση μπισκότου. Μία τάρτα για όλες τις ώρες της ημέρας καθώς ο συνδυασμός της επιτρέπει να συνοδευτεί με καφέ αλλά και σαν επιδόρπιο. Αξίζει να δοκιμάσετε να παρασκευάσετε και μόνοι σας τη μικρή αυτή απόλαυση!

Υλικά για ζύμη τάρτας

100 γρ. άχνη
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
2

αυγά
1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με το εξάρτημα "φτερό" μέχρι να πάρουμε μία ομοιογενή εύπλαστη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την ξεκουράζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε λεπτό φύλλο πάνω σε ένα χαρτί λαδόκολλας και τοποθετούμε το φύλλο σε μια ταρτιέρα ή τσέρκι που εχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πολύ καλά. Τρυπάμε ελαφρώς τη ζύμη με ένα πιρούνι.

Βάζουμε πάνω απ τη ζύμη ένα κομμάτι λαδόκολλας και όσπρια για βάρος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά για αρχή, αφαιρούμε τα όσπρια κ τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε απο του φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, βαζουμε την κρέμα και στολίζουμε με φρούτα εποχής.

Κρέμα για τάρτα

Υλικά

Α' Μείγμα

1 λίτρο γάλα
250 γρ. ζάχαρη

Β' Μείγμα

2 αυγά
3 κρόκοι
100 γρ. κόρν φλάουρ

Γ' Μείγμα

80 γρ. βούτυρο
1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το Α' Μείγμα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι λίγο χλιαρό. Ταυτόχρονα σε μια μπασίνα βάζουμε το Β' Μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Μετά αδειάζουμε λίγο - λίγο το Α' Μείγμα μέσα στο Β' Μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε να έχουμε στη φωτιά το Α' Μείγμα μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το Β' Μείγμα και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα χειρός πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν πήξει αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τέλος και το Γ' Μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα για να μην πιάσει πέτσα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμη για χρήση. Βάζουμε πάνω στην τάρτα και στολίζουμε με φρούτα εποχής.

Ονόματα σπουδαστών: Ρίκου Ιωάννα, Ραφαέλα Κουμαντανίδου, Μπιζιργιάννης Δημήτρης, Μαλαμής Παύλος, Alsula Xhuljan, Λιμογιάννη Χριστίνα, Μιχαλούδη Κατερίνα, Σιαραπτσή Κατερίνα, Φωτιάδου Μαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα