Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ εκδικείται με το "γάντι" την απιστία Ολάντ

Μετά από 29 χρόνια συμβίωσης και τέσσερα παιδιά, το βράδυ του 2ου γύρου των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου του 2007 στη Γαλλία, το διάσημο ζευγάρι πολιτικών του Σοσιαλιστικού κόμματος Φρανσουά Ολάντ και Σεγκολέν Ρουαγιάλ χώρισαν.

Η είδηση έκανε μέσω του Γαλλικού πρακτορείου που την ανακοίνωσε, τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα τότε με τον Guardian,

η Ρουαγιάλ είχε ζητήσει από τον επί 30ετίας σύντροφό της να "εγκαταλείψει τον κοινό χώρο διαβίωσής τους και να αφοσιωθεί στο νέο του ερωτικό ενδιαφέρον», εννοώντας τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ.

Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία, ο Ολάντ με τον ίδιο περίπου τρόπο χώρισε και με την Τριερβελέρ, η οποία νοσηλεύθηκε με νευρική κρίση στο νοσοκομείο όταν έμαθε για την κρυφή του σχέση με την ηθοποιό Ζυλί Γκαγιέ.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο

Έντεκα χρόνια μετά το χωρισμό τους η Σεγκολέν Ρουαγιάλ αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με τον Φρανουά Ολάντ και το πράττει με την έκδοση του βιβλίου της Ce que je peux enfin vous dire (Τι μπορώ τελικά να σας πω) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Fayard.

Η πρώην υποψήφια για την προεδρία αποφάσισε να εφαρμόσει το ρητό του Ιταλού ποιητή Βιτόριο Αλφιέρι “Η μεγάλη εκδίκηση είναι η θυγατέρα της μεγάλης σιωπής” και έλυσε τη σιωπή της με τρόπο εκρηκτικό καθώς δε διστάζει να αποκαλέσει τον πρώην σύντροφο και πατέρα των παιδιών της αφελή, δίγαμο και νάρκισσο.

Σε μια παλαιότερη συνέντευξή της η Σεγκολέν είχε πει πως της πήρε πολύ καιρό να επουλώσει τις πληγές της από τον χωρισμό με τον Ολάντ. Και από τη δημόσια ταπείνωση, θα μπορούσε να συμπληρώσει κάποιος καθώς ο Ολάντ δε φέρθηκε καθόλου διακριτικά, δίνοντας αμέσως τη θέση της στην Βαλερί την τότε «νέα αγαπημένη πρώτη κυρία της Γαλλίας».

Δεν είναι μόνο οι σοβαρές αιχμές που αφήνει κατά του Ολάντ, δε διστάζει να στραφεί και κατά του Μακρόν. Καθώς έχει αποσυρθεί από την πολιτική δεν έχει κανένα λόγο πλέον να κρατήσει τα προσχήματα. Στο βιβλίο της απαριθμεί τις μισογυνικές παρατηρήσεις που άκουσε σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας, οι οποίες, όπως λέει, την έχουν στιγματίσει. «Ο σεξισμός είναι ρατσισμός, τρέφεται από την ίδια σκοταδιστική θεωρία», γράφει σε κάποιο σημείο.

Είσαι ανίκανη γιατί είσαι γυναίκα

Σε άλλο σημείο αναφέρει πως το 1998, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο βήμα της βουλής, ως νέα βουλευτής, άκουσε έναν συνάδελφό της να της φωνάζει: «Βγάλε τα ρούχα σου!». Ενώ το 2000, όταν την όρισαν μέλος σε επιτροπή της βουλής για τις ζωοτροφές, ο πρόεδρος της επιτροπής είπε στην πρώτη συνεδρίαση: «Μια τρελή αγελάδα συμμετέχει μαζί μας στην έρευνα». Στο ίδιο βιβλίο, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ καταγγέλλει και τους διάσημους αρθρογράφους Αλέν Ντουαμέλ και Λορέν Ζοφρέν ότι έκαναν συνέχεια κακεντρεχή σχόλια πως είναι ανίκανη, επειδή είναι γυναίκα. Αλλά και ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός Λοράν Φαμπιούς, όταν η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για την γαλλική προεδρία, το 2007, της έκανε την εξής ερώτηση: «Και ποιος θα κρατάει τα παιδιά;».

Η απιστία δε συγχωρείται ποτέ

Αν και η πιο γνωστή απιστία προς την Σεγκολέν είναι αυτή με την Τριερβελέρ, όπως αποκαλύπτει η πρώην σύντροφός του, δεν ήταν η μόνη. Λάτρης του ποδόγυρου ο Ολάντ δεν παρέλειψε στη διάρκεια του κοινού τους βίου να την φιλοδωρήσει με πολλά περιστατικά απιστίας. Παρόλο που δεν ήταν παντρεμένοι Ολάντ και Σεγκολέν ζούσαν μαζί σχεδόν τριάντα χρόνια και έτσι τον κατηγορεί για την «αγριότητα της διγαμίας, η οποία καταρρακώνει». Μιλά για τη «βία αυτής της απιστίας» και δεν παραλείπει να τονίσει ότι προδόθηκε από μία γυναίκα δέκα χρόνια νεότερη. «Έκανα πολύ καιρό για να θεραπεύσω τις πληγές μου και να χειραφετηθώ μέσα από αυτή την υπόθεση, καθώς και να στραφώ σε ένα άλλο μέλλον» γράφει και όπως φαίνεται η γραφή ήταν η διέξοδος για την επούλωση των τραυμάτων αλλά και της δημόσιας ταπείνωσης που υπέστη. Μάλιστα αποκαλύπτει πως αρνήθηκε την πρόταση που της έγινε από τον Ολάντ να ξαναζήσουν μαζί.

Πολιτική αποκαθήλωση για Ολάντ και Μακρόν

Η κριτική που ασκεί προς τον Ολάντ δεν περιορίζεται στη στάση του απέναντί της. Τον αποκαλεί «ένα μείγμα αφέλειας και αυταπάτης», αποτυχημένο πολιτικό που έφτασε στο μηδέν και κατακρίνει την αύξηση των φόρων που επέβαλε ο πρώην πρόεδρος υποβάλλοντας και τον γαλλικό λαό σε «απίστευτη ταλαιπωρία με μηδενικό αποτέλεσμα». Από την κριτική της δε γλυτώνει ούτε ο Εμανουέλ Μακρόν τον οποίο χαρακτηρίζει υπέρμετρα εγωκεντρικό, αυταρχικό, ανυπάκουο που κάνει πολλά λάθη από τότε που έγινε πρόεδρος. Δεν παραλείπει φυσικά να δείξει τη συμπάθειά της στο πρόσωπό του για την τόλμη να «παντρευτεί μία γυναίκα τόσα χρόνια μεγαλύτερή του». Αλλά η συμπάθειά της σταματά εκεί. «Το να πιστεύει κάποιος ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες και δεν πειράζει να κάνουμε ο,τιδήποτε για να δείξουμε ότι κάτι κινείται, είναι ένα τεράστιο λάθος» γράφει. «Ο μύθος του μοναχικού ανθρώπου, κληρονόμου των βασιλιάδων της Γαλλίας και του Ναπολέοντα, δεν στέκει στις δημοκρατίες», γράφει ειρωνικά για τον Μακρόν.

Στη Γαλλία όλοι πιστεύουν ότι το βιβλίο θα γίνει μπεστ σέλερ. Άλλωστε ο εκδοτικός οίκος τον οποίο επέλεξε είναι αυτός που έχει ήδη εκδώσει την πολυσυζητημένη βιογραφία της Τζέιν Μπίρκιν αλλά και αυτός που θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα. Το βιβλίο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ κυκλοφόρησε στις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Αναζητήσεις
σεγκολεν ρουαγιαλ βιογραφικο
Τυχαία Θέματα