Η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη Γ' λυκείου

Την πρότασή του προς το υπουργείο Παιδείας για τα προγράμματα σπουδών της νέας Γ' λυκείου, η οποία, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, θα έχει τέσσερις Ομάδες Προσανατολισμού με κοινό εξεταζόμενο μάθημα σε όλες τα Νέα Ελληνικά, και τρία εξεταζόμενα μαθήματα σε κάθε Ομάδα (εκ των: Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Πληροφορική, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας),

δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Τα παραπάνω εξεταζόμενα μαθήματα σχεδιάζεται να έχουν έξι διδακτικές ώρες ανά εβδομάδα.

Επιπλέον, στα προγράμματα σπουδών προστίθενται η Φυσική Αγωγή (2 ώρες), τα Θρησκευτικά (1 ώρα) και μαθήματα επιλογής (ένα μάθημα 2 ωρών).

«Τα Προγράμματα Σπουδών αποσκοπούν στην εξασφάλιση της δυνατότητας των εκπαιδευτικών να σχεδιάζουν τα μαθήματα και να επιτελούν το έργο τους στην τάξη με άνεση χρόνου», σημειώνει το ΙΕΠ και προσθέτει ότι η «γενναία αύξηση των ωρών διδασκαλίας» των εξεταζόμενων μαθημάτων συνοδεύεται από «προσεκτική και λελογισμένη αύξηση της ύλης».

Τα προγράμματα που προτείνονται αναμένεται να ισχύσουν από το ερχόμενο σχολικό έτος, 2019-20 και όπως ενημέρωσε το ΙΕΠ, θα υποστηρίζονται από τα ήδη διαθέσιμα σχολικά εγχειρίδια.

Σύμφωνα με το ΙΕΠ, ο καθορισμός της διδακτέας και εξεταστέας ύλης και οι σχετικές οδηγίες για τα μαθήματα θα ακολουθήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα