"Η πόλη που ονειρεύομαι": Με παιδικά χαμόγελα "πλημμύρισε" το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Μέσα από δημιουργικά εργαστήρια αλλά και ομάδες συζήτησης, περίπου 300 μαθητές από 20 σχολεία της χώρας συμμετέχουν στο 6ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το πράσινο στην πόλη, όπως και η προσβασιμότητα των χώρων για τα άτομα με αναπηρίες, βρίσκονται στο επίκεντρο και του φετινού συνεδρίου, που διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού

και Βερτίσκου σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού δικτύου με τίτλο «Βιώσιμη Πόλη, η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» που συντονίζει.

Βασικός στόχος της εκδήλωσής, που φέρει τον τίτλο «Η πόλη που ονειρεύομαι!» είναι τα παιδιά να προσεγγίσουν ιδέες όπως το άνοιγμα του σχολείου στη γειτονιά, η μετακίνηση στην πόλη, ο τουρισμός για νέους, ο ενεργός πολίτης, ο διαδικτυακός ενεργός πολίτης και η διεκδίκηση του ελεύθερου χώρου.

Φέτος συμβάλλουν με τις εμπειρίες τους στην υλοποίηση του συνεδρίου εκπρόσωποι υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Πρασίνου, Γραφείο Αστικής Ανθεκτικότητας, Δ/νση Βιώσιμης Κινητικότητας, Αντιδημαρχία Τουριστικής Ανάπτυξης, Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης, αλλά και φορέων, ενώσεων και πρωτοβουλιών ενεργών πολιτών της πόλης όπως το Tοpio, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης (Παράρτημα Κ. Μακεδονίας), η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών - Περιφερειακή Ένωση Κ. Μακεδονίας, ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης, το Youthnest, το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ υποστηρίζει με τη δωρεάν διάθεση ποδηλάτων το BikeIT.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα