Η ΠΕΔ-ΚΜ απαντά σε δημοσιεύματα περί "φλερτ" για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Απαντήσεις σε δημοσιεύματα εφημερίδων δίνει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, μετά την κριτική που δέχτηκε η Ένωση για την αποστολή στο Παρίσι και την επίσκεψη στη γαλλική εταιρεία Suez.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυρίζογλου απαντά σε σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τον τίτλο - ερώτημα: «Τι γυρεύουν οι δήμαρχοι στη Suez;», κάνοντας λόγο για επιλεκτική

αναφορά του συντάκτη στη θέση της ΠΕΔ-ΚΜ και αναφέρει τα σημεία, που παραλείπονται, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η ανακοίνωση-απάντηση, που αφορά δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»:

«Η επιλεκτική αναφορά του συντάκτη σας κ. Απόστολου Λυκεσά στη θέση της ΠΕΔ-ΚΜ για το μείζον ζήτημα του νερού ότι τάσσεται απλώς κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ αποδεικνύει ότι η αλήθεια είναι μισή. Ο κ. Λυκεσάς παρέλειψε να αναφέρει ότι:

- η ΠΕΔ-ΚΜ πρωταγωνίστησε και οργάνωσε το Δημοψήφισμα για το νερό το Μάιο του 2014 και το έφερε σε πέρας με μεγάλη επιτυχία
- Η ΠΕΔ-ΚΜ είναι ο βασικός διάδικος της επικείμενης εκδίκασης της αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της υπαγωγής στο υπερταμείο
- Η ΠΕΔ-ΚΜ είναι αυτή που ανέλαβε όλα το δικαστικό αγώνα και τα έξοδα του για τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του νερού, όταν άλλοι ανέξοδα προσπαθούν να αποδείξουν ότι ξέρουν το ποίημά τους… νεράκι».

Παράλληλα, η ΠΕΔ-ΚΜ εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας και στην εφημερίδα «Αυγή» στο δημοσίευμα με τίτλο «Φιλίες με άρωμα Γαλλίας για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ».

Ο κ. Κυρίζογλου επισημαίνει πως το θέμα παρουσιάζεται μονομερώς από τη συντάκτρια, εκφράζοντας παράλληλα τη διαμρτυρία του για την παράλειψη δημοσιοποίησης της απάντησης της ΠΕΔ-ΚΜ, στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση- απάντηση, που αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή»:

«Στο σημερινό δημοσίευμα, με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΦΟΔΣΑ, Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της ΠΕΔ-ΚΜ στη Γαλλία, προκειμένου να επισκεφθούν μονάδες διοίκησης και διαχείρισης απορριμμάτων και όχι νερού, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, γίνεται γνωστή από την συντάκτρια σας κ. Μαρία Πλήκα μόνο η μια πλευρά του θέματος. Και αυτή αφορά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τα δήθεν χαριεντίσματα του ΦΟΔΣΑ και ΠΕΔ-ΚΜ με τη Γαλλική SUEZ.

Ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι η επιλεκτική δημοσίευση για το μείζον ζήτημα του νερού, αφενός αντιβαίνει προς τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφετέρου, διαστρεβλώνει την αλήθεια, γεγονός που συνιστά ευθεία υποτίμηση και προσβολή των χιλιάδων πολιτών της Θεσσαλονίκης, που αγωνιούν για το μέλλον της ΕΥΑΘ.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την… παράλειψη της συντάκτριας της Εφημερίδας να δημοσιεύσει την απάντηση της ΠΕΔ-ΚΜ, στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και ζητούμε να το πράξει στο αυριανό φύλλο της «Αυγής» για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την πάγια θέση της ΠΕΔ-ΚΜ στο ζήτημα του νερού και την τήρηση της δεοντολογίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα