Η Νέα Παραλία εκπέμπει SOS και χρειάζεται... restart!

Μια ανοιχτή συζήτηση για την “επανεκκίνηση” της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν σήμερα οι “Φίλοι της Νέας Παραλίας”, στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Όπως τόνισαν τα μέλη του συλλόγου η δημόσια αυτή συζήτηση οργανώθηκε διότι ανησυχούν με τον τρόπο που η Νέα Παραλία προσφέρεται στους ανθρώπους για τους οποίους δημιουργήθηκε, ενώ άσκησαν σκληρή κριτική στο δήμο Θεσσαλονίκης

για τον τρόπο που διαχειρίζεται το έργο.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν φθορές και βλάβες που έχει υποστεί η Νέα Παραλία και δεν γίνεται τίποτα γι' αυτές όπως τα χαλασμένα φώτα που δεν αντικαθίστανται, τα φυτά που ξεραίνονται και τα συντριβάνια που δεν λειτουργούν

Ακόμα παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό από τις ζημιές αλλά και από το πως ήταν η νέα παραλία το πρώτον καιρό της ανάπλασης της και πως είναι τώρα.

“Η Νέα Παραλία έχει φτάσει σε ένα σημείο σχεδόν μη επιστροφής. Καλέσαμε όλους τους ενδιαφερόμενους για την επανεκκίνηση της Νέας Παραλίας, γιατί η Νέα Παραλία χρειάζεται μια επανεκκίνηση. Φώτα καμμένα, φυτά ξεραίνονται, δέντρα δεν ανανεώνονται. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει αυτό που θα έπρεπε να υπάρχει, μια πλήρη υποστήριξη του έργου, για να μην απαξιωθεί”, τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου “Φίλοι της Νέας Παραλίας” και αρχιτέκτονας του έργου, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

“Υπάρχουν πολλά προβλήματα, ό,τι καίγεται δεν αντικαθίσταται, δεν δίνονται χρήματα για να αντικατασταθούν, δεν ξαναλειτουργούν τα συντριβάνια. Τα συντριβάνια σε όλη της πόλη λειτουργούν, στη Νέα Παραλία όχι”, πρόσθεσε ο κ. Νικηφορίδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας σημείωσε πως υπάρχουν αντίστοιχα φαινόμενα και σε άλλα σημεία της πόλης, ενώ κατέθεσε και τις προτάσεις του για το πως θα μπορούσε να δοθεί λύση.

“Υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως η αλάνα της Τούμπας. Εδώ ευτυχώς υπάρχουν και οι Φίλοι της Νέας Παραλίας. Πρέπει να περιορίσουμε τους βανδαλισμούς, αυξάνοντας την αστυνόμευση, είτε με σεκιούριτι είτε ηλεκτρονικά. Δεν είναι κακό να υπάρχουν κάμερες. Ακόμα η έλλειψη συντήρησης, οφείλεται πιθανότατα στην έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Θα πρότεινα να εφαρμόζεται μια εργολαβία κάθε 4 χρόνια, με σκοπό την καλή λειτουργία και συντήρηση της, με ευθύνη του δήμου να είναι να παρακολουθεί πόσο σωστά θα κάνει τη δουλειά”, δήλωσε ο κ. Μπίλλιας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, από την παράταξη “Εντάξει” της μείζονος αντιπολίτευσης, Σωκράτης Δημητριάδης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη διοίκηση του δήμου, σημειώνοντας πως μόνο αν φύγει θα δοθεί όπως λύσει στο χάλι της Νέας Παραλίας.

“Η διοίκηση κάνει ένα συστηματικό πόλεμο στη Νέα Παραλία. Μοναδική λύση για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, είναι να φύγει αυτή η προβληματική διοίκηση”, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, δημοτικός σύμβουλος πλέον, Ανδρέας Κουράκης, στη θητεία του οποίου ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της νέας παραλίας, σημείωσε πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στην πόλη, ενώ πρότεινε για τη συντήρηση της, να μισθωθούν τα περίπτερα και το πρώην Interni.

“Υπάρχει μια αντιπαλότητα. Αυτό που πρέπει να κάνει η διοίκηση είναι να ακούει την κριτική, ιδίως η Πρωτοβουλία θα έπρεπε να επιδιώκει τη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών. Χρήματα μπορούν να βρεθούν για τη συντήρηση. Αργήσαμε να μισθώσουμε τα περίπτερα, το Interni το οποίο είναι μια μαύρη τρύπα. Ο δήμος μπορεί να τα εκταμιεύει περισσότερα από 400.000 ευρώ κάθε χρόνο από τη μίσθωση και με αυτά να συντηρείται η Νέα Παραλία, είτε από τις υπηρεσίες είτε απευθυνόμενοι στον ιδιωτικό τομέα”, δήλωσε ο κ. Κουράκης.

Να σημειωθεί πως όπως τόνισαν οι “Φίλοι της Νέας Παραλίας”, o δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Παππάς, καλέστηκαν ωστόσο δεν απάντησαν ποτέ στην πρόσκληση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα