Η Μάρτα έγραψε ιστορία: Πρώτη σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων! (ΦΩΤΟ)

Η Μάρτα Βιέιρα ντα Σίλβα έγραψε ιστορία. Η Βραζιλιάνα που σπάει τα ρεκόρ, πρωταγωνιστώντας στο Μουντιάλ Γυναικών που βρίσκεται σε εξέλιξη στα γήπεδα της Γαλλίας, πέτυχε άλλη μία ιστορική επίδοση.

Η 33χρονη η οποία αγωνίζεται ως επιθετικός, ξεπέρασε δύο σέντερ-φορ θρύλους του ανδρικού ποδοσφαίρου, τον Μίροσλαβ Κλόζε και τον συμπατριώτη της Ρονάλντο, καταγράφοντας την κορυφαία επίδοση στο σκοράρισμα στην ιστορία του θεσμού του Μουντιάλ.

Με το γκολ

που πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στον αγώνα με την Ιταλία, έφτασε τα 17 τέρματα σε Μουντιάλ και έγινε η πρώτη σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, σε ανδρικό και γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η Μάρτα άφησε πίσω της τον Μίροσλαβ Κλόζε που με 16 γκολ κρατούσε το ρεκόρ από το Μουντιάλ του 2014 και φυσικά τον δεύτερο της λίστας, Ρονάλντο, το φαινόμενο από την πατρίδα της που είχε 15 τέρματα στη διοργάνωση.

Η Γερμανίδα Birgit Prinz, ο συμπατριώτης της Γκερντ Μίλερ και η Αμερικανίδα Abby Wambach 14 ακολουθούν στη σχετική λίστα των σκόρερ στον θεσμό.

Αυτό είναι το πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο συμμετέχει η Μάρτα, γεννημένη στις 19 Φεβρουαρίου 1986, έχοντας σκοράρει σε όλα. Επίδοση που επίσης αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, καθώς δεν την έχει πετύχει κανένας άλλος, ούτε σε επίπεδο ανδρών ούτε γυναικών, δηλαδή να σκοράρει σε πέντε διοργανώσεις Μουντιάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα