Η Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League με "γλυκιά" ήττα από τη Ρόμα (VIDEO)

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε δύο φορές στο "Ολίμπικο", όμως τελικά γνώρισε μία ανώδυνη ήττα με 4-2 από τη Ρόμα και χάρη στη νίκη της με σκορ 5-2 στον πρώτο ημιτελικό στο "Άνφιλντ", πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Champions League.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να δείχνει ότι η Ρόμα άγγιξε το θαύμα και την επική ανατροπή, όμως ουσιαστικά δεν συνέβη κάτι τέτοιο στο παιχνίδι. Το τέταρτο γκολ των "τζιαλορόσι"

σημειώθηκε με πέναλτι του Ναϊνγκολάν στην τελευταία φάση πριν το σφύριγμα της λήξης, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε διαμορφώσει το 3-2 στο 86΄ με ένα καταπληκτικό γκολ με φοβερό σουτ στο δοκάρι και στα δίχτυα, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά για μια επική ανατροπή, με τη Λίβερπουλ να ελέγχει το ματς και να κρατάει την πρόκριση στα χέρια της.

Ο Μανέ είχε ανοίξει το σκορ στο 9΄ με κοντινό πλασέ, με τους Ρωμαίους να ισοφαρίζουν στο 15΄ με αυτογκόλ του Μίλνερ. Ο Βαϊνάλντουμ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Λίβερπουλ στο 26΄ με κοντινή κεφαλιά μετά από λάθος γύρισμα του Τζέκο με το κεφάλι. Το ημίχρονο έληξε με τους "κόκκινους" να προηγούνται με 2-1. Ο Τζέκο έφερε ξανά το ματς στα ίσα με κοντινό πλασέ στο 56΄, ενώ στο 63΄ δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στη Ρόμα σε χέρι του Αλεξάντερ-Άρνολντ μετά από κοντινό σουτ του Ελ Σαράουϊ που είχε πορεία προς τα δίχτυα. Η Ρόμα απλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 4-2 χάρη σε δύο γκολ του Ναϊνγκολάν, το ένα με εκπληκτικό σουτ στο δοκάρι και μέσα στο 86΄ και το ένα με πέναλτι στο 94΄, αποχαιρετώντας τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Η Λίβερπουλ θα βρεθεί στον τελικό του θεσμού για όγδοη φορά και για πρώτη μετά από 11 χρόνια (το 2007 στην Αθήνα με τη Μίλαν ο τελευταίος τελικός) διεκδικώντας το 6ο τρόπαιο της ιστορίας της και πρώτο μετά από εκείνο που είχε κατακτήσει στον επικό τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2005. Το ζευγάρι Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης θα συναντηθεί σε τελικό για δεύτερη φορά, μετά το 1981, όταν η Λίβερπουλ είχε σηκώσει την κούπα νικώντας με 1-0 στο Παρκ Ντε Πρενς.

Δείτε το βίντεο με τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Keywords
Τυχαία Θέματα