Η Κίνα παρατείνει τις φορολογικές ελαφρύνσεις για την αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών

Η Κίνα θέλει να γίνει η χώρα με τα περισσότερα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα στους δρόμους της, προκειμένου να μειωθεί το πρόβλημα με την ατμοσφαιρική ρύπανση που αντιμετωπίζουν μεγάλα αστικά της κέντρα.

Έτσι η κυβέρνησή της ανακοίνωσε πως παρατείνει τις φορολογικές ελαφρύνσεις που προσφέρει για την αγορά των λεγόμενων “Νέων Ενεργειακών Οχημάτων (NEV) μέχρι και το τέλος του 2020, δίνοντας έτσι μια σημαντική βοήθεια στους κατασκευαστές

υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι πωλήσεις των NEV (ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και αυτοκίνητα υδρογόνου) το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, παρουσίασαν αύξηση κατά 51,4%, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να ξεπεράσουν τις 700.000 μονάδες.

Οι αρχές της Κίνας θέλουν έως το 2020 να κυκλοφορούν 5 εκατ. plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, ενώ έχουν θέσει ως στόχο έως το 2030, το 40% των ετήσιων πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά, ποσοστό που θα αντιστοιχεί σε 15 εκατ. αυτοκίνητα. Για το 2025 η Κίνα θέλει να να πουλά ετησίως 7 εκατομμύρια φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα. Η Κίνα έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις προκειμένου εταιρίες όπως η BYD και η BAIC Motor να βγάλουν την αγορά plug-in φθηνά οχήματα μαζικής παραγωγής. Η αγορά της Κίνας μάλιστα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ώστε η Toyota να κάνει στροφή στα ηλεκτρικά μοντέλα. Επίσης και η Honda ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό μοντέλο για την αγορά της Κίνας που θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του προς τα τέλη του 2018.

Εξάλλου δεν είναι λίγες οι εγχώριες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που ήδη ετοιμάζονται να προσφέρουν στην αγορά ένα ηλεκτρικό σεντάν μοντέλο, που θα ανταγωνιστεί το Tesla Model 3, το οποίο θα ξεκινήσει εμπορική πορεία στη Κίνα από το 2018. Στην έκθεση της Σαγκάη έκαναν το ντεμπούτο τους αρκετά τέτοια μοντέλα, με τις κινεζικές εταιρίες να έχουν το πλεονέκτημα της χαμηλότερης τιμής των μοντέλων της, μιας και αυτά δεν επιβαρύνονται με φόρο εισαγωγής 25%.

Πηγή: autoblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα