Η ηρωική πράξη τριών αδερφών τη στιγμή που η θεομηνία "χτυπούσε" τα Νέα Πλάγια

Μια από τις συγκλονιστικότερες ιστορίες που εκτυλίχθηκαν τις κρίσιμες στιγμές της βιβλικής καταστροφής στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής είναι αυτή των τριών αδερφών που νίκησαν το φόβο τους και μετέτρεψαν το κατάστημά τους σε καταφύγιο σωτηρίας για ντόπιους και τουρίστες.

Όταν οι τρεις αδερφές ήρθαν αντιμέτωπες με τη μανία του φονικού φαινομένου διατήρησαν την ψυχραιμία τους και άνοιξαν το μαγαζί τους σε περίπου είκοσι άτομα που ήταν εκτεθειμένα στο έλεος της κακοκαιρίας.
Η Μαριάννα, η Γεωργία και η Στεφανία είναι αδερφές και διατηρούν κατάστημα με κρέπες και παγωτά στην καρδιά της παραλίας, στα Νέα Πλάγια. Όταν εκδηλώθηκε το φαινόμενο η Μαριάννα και η Στεφανία ήταν στο κατάστημα, ενώ η αδερφή τους μόλις είχε φτάσει με το αυτοκίνητό της. Χωρίς να χάσει χρόνο η μεγαλύτερη από τις τρεις αδερφές, η Μαριάννα, τράβηξε μέσα στο κατάστημα τους λιγοστούς πελάτες, που βρίσκονταν μπροστά από αυτό.

Εκείνη την ώρα είδε έξω από τη βιτρίνα τους καταστήματός να τρέχουν τρομοκρατημένοι τουρίστες με τα παιδιά τους. Κάποιοι από αυτούς στριμώχτηκαν παραπλεύρως της κρεπερί. Χωρίς να χάσει χρόνο άνοιξε την πλαϊνή πόρτα και άρχισε να τους καλεί να περάσουν μέσα. Η μικρή αδερφή της προσπαθούσε να ηρεμήσει τους τουρίστες και να τους κρατήσει μακριά από τα παράθυρα για να μη συμβεί κάποιο ατύχημα. Σέρβοι, Ρουμάνοι και Έλληνες τουρίστες αλλά και ντόπιοι γλίτωσαν από τη μανία της φύσης χάρη στην ψυχραιμία και την αυτοθυσία που επέδειξαν οι τρεις αδερφές.

«Δεν κάναμε τίποτα ηρωικό. Κάναμε αυτό που θα έκανε ο καθένας. Έξω από το μαγαζί μας βλέπαμε κόσμο να κινδυνεύει. Δεν μπορούσαμε να τους αφήσουμε αβοήθητους. Κρατούσα την πόρτα με όλη μου τη δύναμη και περίμενα μέχρι να μπει μέσα ο τελευταίος» δηλώνει στο thestival.gr με δάκρυα στα μάτια η Μαριάννα. «Αυτό που ζήσαμε ήταν συγκλονιστικό. Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Δεν περιγράφεται με λόγια» σχολιάζει η Μαριάννα, ενώ παράλληλα προσπαθεί να καθαρίσει τα ψυγεία του μαγαζιού της.

«Η αδερφή μου είχε την Παναγιά μαζί της»

Όταν ξέσπασε η κακοκαιρία η Μαριάννα είδε την δεύτερη αδερφή της να σταθμεύει το ΙΧ της απέναντι από το κατάστημα. Μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο κινήθηκε προς τον υπαίθριο χώρο του καταστήματος στην παραλία για να μαζέψει τις ομπρέλες. Δεν είχε αντιληφθεί την έκταση του φαινομένου. Η Μαριάννα της φώναζε να τρέξει προς το μαγαζί για να προστατευτεί. Εκείνη τη στιγμή συνέβη κάτι απροσδόκητο. «Ο αέρας σήκωνε το αυτοκίνητο της αδερφής μου στον αέρα. Εκείνη ήταν κάτω από το υπόστεγο με τα τραπεζάκια που έχουμε στην παραλία. Κοίταξε προς το μέρος μου και ετοιμαζόταν να περάσει το δρόμο για να έρθει προς το μαγαζί. Τότε ο αέρας ξήλωσε τη στέγη από το διπλανό κατάστημα και την πέταξε προς το δικό μας υπόστεγο. Η μία κολώνα τσακίστηκε όμως το υπόστεγό μας δεν υποχώρησε. Η στέγη του διπλανού καταστήματος προσγειώθηκε στην άμμο. Δεν έγινε απλά ένα θαύμα. Η αδερφή μου είχε την Παναγιά μαζί της εκείνη τη στιγμή» λέει η Μαριάννα περιγράφοντας τι συνέβη την ώρα, που η θεομηνία ισοπέδωνε τα Νέα Πλάγια.

Η κρεπερί «La Playa» δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ακόμη. Θα πρέπει πρώτα να επισκευαστεί η κολώνα της ΔΕΗ στη γωνία. Τις τελευταίες σαράντα ώρες οι τρεις αδερφές παλεύουν με νύχια και με δόντια για να επαναφέρουν το μαγαζί τους στην πρότερη κατάσταση. Στο πλευρό τους βρίσκονται οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Δεν το βάζουν κάτω. Η θεομηνία δεν κατάφερε να τις λυγίσει. Δέθηκαν περισσότερο μεταξύ τους. Όταν ο μανιασμένος αέρας ρήμαζε τα πάντα, οι τρεις αδερφές ανακάλυπταν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους, τη δύναμη που θα τους βοηθήσει να χαμογελάσουν και πάλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα