Η Γερμανία θα επενδύσει € 1 δις στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το τελευταίο πράγμα που θέλει η γερμανική κυβέρνηση είναι να δει μπαταρίες που κατασκευάζονται στην Ασία να εξοπλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα παράγονται στο έδαφός της.

Για το λόγο αυτό το Βερολίνο ανακοίνωσε επένδυση ύψος € 1 δις για την κατασκευή εργοστασίων που θα παράγουν μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Γερμανία, όπως αναφέρει και σχετικό ρεπορτάζ του Reuters.

Στόχος, είναι τα συγκεκριμένα εργοστάσια να ξεκινήσουν

τη λειτουργία τους το 2021 και να εφοδιάζουν όχι μόνον τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και αυτές των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την πόρτα στους Ασιάτες προμηθευτές που αυτήν τη στιγμή κυριαρχούν στην συγκεκριμένη αγορά. Αυτό ανέλυσε σε σχετική δήλωσή του και ο υπουργός Οικονομίας του Βερολίνου, ο Peter Altmaier, ο οποίος είπε πως η Γερμανία βρίσκεται σε σε επαφή με άλλες χώρες με σκοπό μια ευρύτερη συνεργασία στο πλαίσιο της δημιουργίας κοινοπραξιών.

Ο Peter Altmaier επεσήμανε μάλιστα ότι μέσα στους προσεχείς μήνες θα αποκαλύψει και το πού ακριβώς θα γίνουν αυτά τα εργοστάσια, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δημιουργία κοινοπραξιών η καθεμιά από τις οποίες θα μπορούσε να δημιουργήσει από 1.000 έως 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Να θυμίσουμε ότι η BMW υπέγραψε σύμβαση προμήθειας μπαταριών ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την CATL, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή μπαταριών της Κίνας, ο οποίος σε αντάλλαγμα αναμένεται να δημιουργήσει μονάδα παραγωγής στη Γερμανία.

Ορισμένα άλλα σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γερμανία, όπως για παράδειγμα η Terra E Holding GmbH που ανακοίνωσε σχέδια για ένα τεράστιο νέο εργοστάσιο μπαταριών με προγραμματισμένη χωρητικότητα 34 GWh σε πλήρη παραγωγή.

Η Tesla σχεδιάζει επίσης σύντομα να ανακοινώσει ένα Gigafactory τόσο για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων όσο και για την παραγωγή μπαταριών στην Ευρώπη. Η Τesla έχει εξετάσει πολύ σοβαρά τη Γερμανία ως τόπο εγκατάστασης ενός νέου Gigafactory.

Πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα