Η "Έξοδος 1826" στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο του Δ. Παύλου - Μελά

Η ελληνική ιστορική ταινία παραγωγής 2017 «Έξοδος 1826» σε σκηνοθεσία και σενάριο του Βασίλη Τσικάρα θα προβάλλεται από σήμερα έως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 20.30, με ελεύθερη είσοδο, στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο "Τζένη Καρέζη" του Δήμου Παύλου Μελά.

Αυτή είναι η δέκατη και τελευταία ταινία που παρουσιάζει το Τμήμα Πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος "Καλοκαίρι 2017".

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ιωσήφ Αράπογλου, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ταινία που γυρίστηκε με θέμα την

επανάσταση του 1821, έπειτα από περίπου 46 χρόνια και τον «Παπαφλέσσα» της Φίνος Φιλμ και του Τζέιμς Πάρις, με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826.

Η ταινία βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία, είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, δεν υπήρξε καμία κρατική αρωγή και είχε αίσια έκβαση, με την ουσιαστική υποστήριξη φίλων του θεάτρου «Άρατος», του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών, του δήμου Πέλλας και επιχειρηματιών της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα