Η επόμενη BMW Μ3 θα έχει λιγότερα άλογα από τον σημερινό ανταγωνισμό της;

Η BMW λέει ότι δεν θα εμπλακεί σε πόλεμο ιπποδύναμης με την Alfa Romeo και τη Mercedes-AMG. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επόμενες M3 / Μ4 θα έχουν 470 με 475 άλογα στη αρχική έκδοσή τους. Ενώ ήδη η Giulia Quadrifoglio και η C63 S έχουν πάνω από 500.

Σύμφωνα με

το BMW Blog οι Βαυαροί θα συνεχίσουν με τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά, αντί του V8 της Mercedes και του V6 της Alfa. Θα έχει τον κωδικό S58 και θα είναι σημαντικά βελτιωμένος στα σωθικά του. Σε τέτοιο βαθμό που να θεωρείται καινούριος. Η ιπποδύναμη θα ανέβει από τους 425 ίππους στους 470 ή 475. Και πριν παρουσιαστεί στις M3 και M4, το νέο μοτέρ θα κάνει ντεμπούτο στην Χ3 Μ και στην Χ4 Μ.

Αν αυτές οι φήμες αληθεύουν, πράγμα αρκετά πιθανό γιατί το BMW Blog είναι αυτό που δίνει τις πιο έγκυρες «διαρροές», όπως είδαμε και στην ιστορία δημοσιευμάτων που προηγήθηκαν του λανσαρίσματος της νέας BMW M5, αλλάζει το τροπάριο σε σχέση με παλαιότερο ρεπορτάζ που έκανε λόγο για ηλεκτρικό σύστημα 48-volt και ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ να παρεμβάλλεται μεταξύ κινητήρα και μετάδοσης.

Όπως και να έχει, τα νέα αυτοκίνητα θα βασίζονται στην πλατφόρμα CLAR, με όφελος περί τα 40 kg σε σχέση με τους προκατόχους τους.

Πηγή: carscoops

Keywords
Τυχαία Θέματα