Η αρνητική προϊστορία του ΠΑΟΚ κόντρα σε ρωσικές ομάδες (VIDEO)

Η Σπαρτάκ Μόσχας θα είναι η τέταρτη διαφορετική ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Ο Δικέφαλος θα αναζητήσει την πρώτη του νίκη και πρόκριση απέναντι σε ρωσική ομάδα, ώστε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τα πλέι οφ του Champions League.

Η παράδοση για τους "ασπρόμαυρους" είναι αρνητική, καθώς στους έξι προηγούμενους αγώνες κόντρα σε ρωσικές ομάδες, μετρούν 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Το thestival.gr

θυμάται...

Η πρώτη φορά με ΤΣΣΚΑ στους "32"

Τον Φεβρουάριο του 2011 ο ΠΑΟΚ έπαιξε για πρώτη φορά απέναντι σε ρωσική ομάδα, αντιμετωπίζοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη φάση των "32" του Europa League. Ο Δικέφαλος είχε ηττηθεί με 0-1 στην Τούμπα με γκολ του μετέπειτα επιθετικού του, Τόμας Νέτσιντ. Στη ρεβάνς οι "ασπρόμαυροι" πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση στο παγωμένο Λουζνίκι, προηγήθηκαν με γκολ του Μουσλίμοβιτς, όμως η εξέλιξη ήταν δραματική. Ο Βάγκνερ Λοβ εκτέλεσε πέναλτι, ο Κρέσιτς απέκρουσε όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στρώθηκε στον Ιγκνασέβιτς που από πολύ κοντά την έστειλε στα δίχτυα. Το τελικό 1-1 έδωσε την πρόκριση στους Ρώσους.

Τα ματς με την Ρούμπιν Καζάν στον όμιλο

Την επόμενη σεζόν 2011-12, ο ΠΑΟΚ συνάντησε την Ρούμπιν Καζάν στη φάση των ομίλων του Europa League. Οι δύο αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες. Με 1-1 στην Τούμπα και με 2-2 στο Καζάν. Αμφότεροι πήραν την πρόκριση, αφήνοντας εκτός την Τότεναμ και την Σάμροκ Ρόβερς.

Η Κρασνοντάρ που τον άφησε εκτός

Την αγωνιστική περίοδο 2015-16, ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με Κρασνοντάρ, Ντόρτμουντ και Γκαμπάλα στον όμιλο του Europa League. Η "λευκή" ισοπαλία (0-0) με τους Ρώσους στην Τούμπα και η ήττα με 2-1 στη Ρωσία, αποδείχτηκαν καθοριστικά αποτελέσματα για την έκβαση του ομίλου, με τον Δικέφαλο να γνωρίζει τον αποκλεισμό από την προτελευταία αγωνιστική και να αποχαιρετά τη διοργάνωση με το "διπλό" στην έδρα της Ντόρτμουντ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ με ρωσικές ομάδες:

ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΠΑΟΚ 1-1

Ρούμπιν Καζάν-ΠΑΟΚ 2-2

ΠΑΟΚ-Ρούμπιν Καζάν 1-1

ΠΑΟΚ-Κρασνοντάρ 0-0

Κρασνοντάρ-ΠΑΟΚ 2-1

Keywords
Τυχαία Θέματα