Η απομακρυσμένη μάθηση έχει οδηγήσει σε ελλείψεις φορητών υπολογιστών στα σχολεία των ΗΠΑ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, οι μαθητές αρχίζουν να προετοιμάζονται για το νέο έτος. Αλλά για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την εξ αποστάσεως μάθηση, οι σχολικές αγορές θα είναι διαφορετικές αυτό το φθινόπωρο, αφού οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν έλλειψη φορητών υπολογιστών – εργαλείο απαραίτητο για την εξ αποστάσεως μάθηση.

Η πανδημία του COVID-19 σύμφωνα με το gr.pcmag.com, έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλούς τομείς,

και η κατασκευή και διανομή υπολογιστών δεν αποτελεί εξαίρεση- ξεκινώντας από την Κίνα, όπως ανέφερε το Axios, όπου το κλείσιμο για τις Πρωτοχρονιάτικες διακοπές και οι επιβραδύνσεις που σχετίζονται με το θέμα του ιού, διέκοψαν την αλυσίδα εφοδιασμού.

Οι πωλήσεις υπολογιστών αυξήθηκαν τον Μάρτιο, καθώς ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, αναγκάζοντας παιδιά και ενήλικες να μελετούν και να εργάζονται από το σπίτι. Πέντε μήνες μετά, η Acer America "δεν είναι καν κοντά" στην αποθήκευση αρκετών Chromebook για απομακρυσμένη εκπαίδευση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Gregg Prendergast. Επικαλούμενος την πρωτοφανή ζήτηση, η Acer την περασμένη εβδομάδα έλαβε αιτήματα για εκατοντάδες χιλιάδες νέες συσκευές από αξιωματούχους στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα.

«Οι πωλήσεις αυξάνονται κατά 20% με 40% κάθε εβδομάδα», δήλωσε ο Stephen Baker, αναλυτής τεχνολογίας καταναλωτών στο The NPD Group, στην Axios. Δεκαέξι από τα τριάντα μοντέλα του Chromebook της Best Buy εξαντλήθηκαν στο διαδίκτυο, με άλλα οκτώ να διαθέσιμα μόνο σε καταστήματα. Οι άλλες διαθέσιμες επιλογές φορητού υπολογιστή του ιστότοπου κυμαίνονται από 173$ για μια συσκευή Dell Venue 10 ιντσών έως 4.300$ για φορητό υπολογιστή οθόνης αφής Blade 15 ιντσών της Razer.

Ωστόσο, οι νέοι υπολογιστές δεν είναι τα μόνα προϊόντα που έχουν έλλειψη. Οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις αποστολών για εξαρτήματα όπως οθόνες, μπαταρίες, σασί και επεξεργαστές, οι οποίες με τη σειρά τους θα μπορούσαν να επιδεινώσουν το πρόβλημα τους επόμενους μήνες. Και ακόμη και αν τα σχολεία καταφέρουν να βρουν και να διανείμουν αρκετές συσκευές στους μαθητές φέτος, το Axios επεσήμανε ότι η πρόσβαση σε αξιόπιστες συνδέσεις παραμένει πρόβλημα για πολλούς από αυτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα