Η άγνωστη δυναστεία των 126,5 δισεκατομμυρίων

Όταν διαβάζεις ότι κάποιος εξαγοράζει το ποσοστό του ίδιου του Γουόρεν Μπάφετ, όπως έγινε το 2016 με τη συμμετοχή του στα Skittles, αυτός ο κάποιος δεν μπορεί παρά να είναι σεβαστό μέγεθος.

Για τη Mars o λόγος, την οικογένεια που μετρά 5 γενιές στο τιμόνι της Mars Inc, που έχει στην ιδιοκτησία της τις Mars, Snickers, Twix, Milky Way και M&M's, μεταξύ άλλων.

Ως ο μεγαλύτερος παρασκευαστής γλυκισμάτων του κόσμου, έδιωξε τον Μπάφετ και το ποσοστό του από τη Wringley, ώστε να δημιουργηθεί ένας ακόμα μεγαλύτερος

κολοσσός, η Mars Wringley Confectionary. Άσχετο που ο Μπάφετ ήταν αυτός που είχε ενορχηστρώσει την εξαγορά της Wringley από τη Mars το 2008 έναντι 23 δισ. δολαρίων.

Η Mars, η οικογένεια τώρα, είναι πλέον η δεύτερη πλουσιότερη δυναστεία του πλανήτη, με το Bloomberg να υπολογίζει την περιουσία της στα 126,5 δισεκατομμύρια. Στα 78 δισ. την υπολόγιζε το Forbes την τελευταία φορά που τη μέτρησε, το 2016.

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία του πάντως για το 2019 θέλουν τη Jacqueline Mars, εγγονή του ιδρυτή και κάτοχο του 1/3 περίπου της Mars, να έχει προσωπική περιουσία 29,1 δισ. δολαρίων. Ο γιος της, Stephen Badger, είναι ο σημερινός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κολοσσού.

Το άλλο ποσοστό της Mars μοιράζονται ο αδερφός της Jacqueline, John, και οι τέσσερις κόρες του εκλιπόντος πια τρίτου αδερφού, Forrest Jr (πέθανε τον Ιούλιο του 2016). Για το άλλο παιδί του Forrest του Πρεσβύτερου, τη Janet, δεν είναι τίποτα μα τίποτα γνωστό!

Βλέπετε είναι ακραία μυστικοπαθείς όλοι τους. Η δυναστεία ζούσε για σειρά δεκαετιών μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ήδη από την εποχή που κάποιος Frank Mars μάθαινε τα μυστικά της σοκολάτας ως σχολιαρόπαιδο.

Παρά την απήχηση βέβαια των γλυκισμάτων του, τα μισά έσοδα από αυτά τα 35 δισ. δολάρια ετησίως προέρχονται από τα προϊόντα περιποίησης κατοικιδίων που έχει η Mars στην κατοχή της, τη Mars PetCare, η οποία μεταξύ πολλών άλλων έχει και τις Pedigree, Royal Canin, Whiskas κ.ά.

Ακόμα και σήμερα, ελάχιστα είναι γνωστά για τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τις γλυκές τύχες του κόσμου. Ξέρουμε, ας πούμε, ότι τα εγγόνια του Frank δεν έχουν ενεργό ρόλο στα καθημερινά πεπραγμένα του ομίλου και κληρονόμησαν την εταιρία το 1999, όταν έφυγε από τον κόσμο ο πατέρας τους Forrest Sr.

Έξι από τα μέλη της οικογένειας παίζουν ανελλιπώς στις λίστες του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς, την ίδια ώρα που η φαμίλια εναλλάσσει δεύτερες και τρίτες θέσεις με τη βιομηχανική δυναστεία των Koch. Οι Waltons των Walmart είναι απλησίαστοι για όλους.

Δείτε περισσότερα στο newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα