Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ έφερε απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ και ο φόβος για αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία, προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές με αποτέλεσμα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κλείσουν με απώλειες τη Δευτέρα.

Στο ταμπλό o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 362,74 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες -2.72 μονάδων (-0.74%).

Ο γερμανικός DAX έχασε 0,55% (-67,79 μονάδες) στις 12.262 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,76% (-47,98

μονάδες) στις 6.244 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,62% (30,75 μονάδες) στις 4.948 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε με απώλειες 0,92%, ενώ και ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,71%

Οι επενδυτές εστιάζουν στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Χοπκινς μέσα σε μία μέρα σημειώθηκαν περισσότερα από 30.000 νέα κρούσματα και πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέσα σε 24 ώρες από την 1η Μαΐου. Επτά πολιτείες σημείωσαν ρεκόρ κρουσμάτων το Σάββατο μεταξύ των οποίων τις πολιτείες της Φλόριντα και της Νότιας Καρολίνας.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Γερμανία με τον ρυθμό αναπαραγωγής του κορονοϊού να αυξάνεται χτες Κυριακή στο 2,88 από 1,79, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα στις ασιατικές αγορές καταγράφηκαν ήπιες μεταβολές με τους επενδυτές να εστιάζουν στα νέα κρούσματα που σημειώνονται σε ΗΠΑ και Κίνα.

Στις επιμέρους ειδήσεις οι μετοχές της Carnival έχασαν πάνω από 10% μετά την ανακοίνωση ότι παρατείνεται η απαγόρευση κρουαζιέρων από τις ακτές των ΗΠΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι μετοχές της Lufthansa έκλεισαν με απώλειες 3% εν μέσω μιας μάχης με τον δισεκατομμυριούχο μέτοχο Heinz Hermann Thiele, ο οποίος αντιτίθεται στο επικείμενο κρατικό πακέτο διάσωσης 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ολλανδική εταιρεία βιοτεχνολογίας Argenx ήταν μία από τις κορυφαίες σε επίδοση τη Δευτέρα, καθώς κέρδισε περισσότερο από 4%.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ,ipa