Η Super League 2 ζητάει συνάντηση με Αυγενάκη- "Μη ρεαλιστική η πρόταση", λέει η ΕΡΤ

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας της Superleague 2 με την ΕΠΟ, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης, Λεωνίδας Λεουτσάκος και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης και των Χανίων, Άρης Λυχναράς.

Σε αυτήν ζητήθηκε από τον Γραμμένο η στήριξη στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία αναφορικά με το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τις διαπραγματεύσεις με την ΕΡΤ,

βρίσκοντας θετική ανταπόκριση. Παράλληλα ζητήθηκε και η συνδρομή της Superleague, ώστε να πιέσουν με κάθε τρόπο για τη μικρότερη δυνατή μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sdna.gr, η SL 2 αιτήθηκε -μέσω του προέδρου της ΕΠΟ- να γίνει ζητηθεί τετ α τετ με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την προσεχή Δευτέρα, παρουσία και του πολιτικού προϊσταμένου της κρατικής τηλεόρασης, ώστε να τεθεί επί τάπητος το θέμα.

Από εκεί και πέρα η ΕΡΤ απάντησε στην αντιπρόταση της Λίγκας, περί μείωσης 12% για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν απ' τη Super League 1 καθώς και -20% για τις υπόλοιπες. Στην επιστολή της η κρατική τηλεόραση τονίζει ότι είναι μη ρεαλιστιή η πρόταση κι ότι δεν αναγνωρίζει καμία νομική υποχρέωση μετάδοσης αγώνων της δεύτερης κατηγορίας. Παρά ταύτα, όπως αναφέρει το sdna.gr εκφράζεται αισιοδοξία ότι η "χρυσή" τομή θα βρεθεί τελικά, πιθανώς με ένα "ψαλίδι" της τάξης του 30-35%.

Keywords
Τυχαία Θέματα