Η Samsung θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πλαστικό στις συσκευασίες των προϊόντων της

Οι συσκευασίες των περισσότερων smartphones, αλλά και των υπολοίπων τεχνολογικών προϊόντων που κατασκευάζει η Samsung αποτελούνται κατά βάση από χαρτί και πλαστικό. Όπως είναι γνωστό, η εκτενής χρήση του πλαστικού έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και ως εκ τούτου -έστω και καθυστερημένα- θα πρέπει να μειώσουμε την χρήση του. Η Samsung είναι διατεθειμένη από φέτος να δείξει ένα πιο “οικολογικό”

πρόσωπο, καθώς ξεκινά ένα πρόγραμμα περιορισμού της χρήσης πλαστικού στις συσκευασίες των προϊόντων της, αλλά και στους φορτιστές των συσκευών της.

Από εδώ και στο εξής λοιπόν, όπως αναφέρει το gr.pcmag.com, η Samsung θα αρχίσει να χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες ανακυκλωμένου πλαστικού και διάφορα βιοπλαστικά στις συσκευασίες των προϊόντων της. Τα βιοπλαστικά είναι βιοδιασπώμενα και παράγονται εξ' ολοκλήρου από ανανεώσιμες πρώτες ύλες, όπως πριονίδι και άμυλο καλαμποκιού. Προφανώς και η χρήση βιοπλαστικών δεν είναι πανάκεια, ωστόσο τα υλικά αυτά απαιτούν λιγότερη ενέργεια για να παραχθούν και μπορούν να βιοδιασπαστούν με μεγαλύτερη ευκολία -σε σχέση με το κοινό πλαστικό- από το περιβάλλον.

Η πρώτη κίνηση από τη Samsung είναι να αντικαταστήσει το πλαστικό που υπάρχει στις συσκευασίες των smartphones, των tablets και των wearables με ανακυκλωμένο χαρτί. Οι σακούλες που περιβάλλουν τα προϊόντα θα κατασκευάζονται από οικολογικά υλικά, ενώ το glossy φινίρισμα των φορτιστών θα αντικατασταθεί από ένα matte φινίρισμα. Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί η χρήση του πλαστικού φιλμ που χρησιμοποιείται στους φορτιστές.

Ο απώτερος στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2030 να έχει χρησιμοποιήσει 500.000 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού. Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Samsung και να προσπαθήσουν να περιορίσουν την χρήση πλαστικού στις συσκευασίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα