Η Samsung οφείλει 10 δολάρια στους κατόχους Galaxy S4 στις ΗΠΑ

Όταν το Samsung Galaxy S4 κυκλοφόρησε το 2013 ήταν ένα από τα κορυφαία Android smartphones της εποχής του. Το πρόβλημα είναι ότι η Samsung υπερέβαλε στον τομέα τον επιδόσεων και κατέθεσε μερικά ψευδή στοιχεία. Τώρα υποχρεούται να καταβάλλει αποζημίωση ύψους 10 δολαρίων σε όλους τους Αμερικανούς

κατόχους του Galaxy S4.

Όπως αναφέρει το The Register, μια αγωγή κατατέθηκε από τον Daniel Norcia το 2014, που ανακάλυψε ότι η Samsung είχε εξαπατήσει το κοινό της για να κάνει το Galaxy S4 να φανεί τεχνητά γρηγορότερο από τον ανταγωνισμό. Κατά την διαδικασία των benchmarks, αύξησε την ταχύτητα του Qualcomm Snapdragon 600 του τηλεφώνου από 480MHz σε 532Mhz, ενώ επίσης ανάγκασε τη χρήση και των τεσσάρων πυρήνων με αποτέλεσμα ένα αρκετά μεγαλύτερο σκορ επιδόσεων.

Η υπεράσπιση της Samsung στην υπόθεση δήλωσε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια δεν είναι "νομικά υποχρεωμένη" να ενημερώνει τους πελάτες ότι το τηλέφωνο ήταν overclocked την ώρα του benchmark. Στη συνέχεια, η Samsung επί χρόνια αρνούνταν την κατηγορία οπότε η υπόθεση κλιμακώθηκε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.

Με σκοπό να λήξει επιτέλους την δικαστική διαμάχη, η Samsung δέχτηκε να καταβάλει 13,4 εκατομμύρια δολάρια για να αποσυρθεί η υπόθεση. Ο Daniel Norcia θα λάβει 7,500 δολάρια, το ταμείο διακανονισμού θα λάβει 2,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα 10,6 εκατομμύρια δολάρια θα διαμοιραστούν στους καταναλωτές. Οι δικηγόροι που αγωνίζονται στην υπόθεση επί έξι χρόνια θα λάβουν 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

Οι 10 εκατομμύρια καταναλωτές στις ΗΠΑ που αγόρασαν ένα Galaxy S4, θα βρουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα τους επιτρέπει να διεκδικήσουν τα 10 δολάρια του διακανονισμού. Αυτό προϋποθέτει ότι κατά την αγορά του τηλεφώνου είχαν δώσει την διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την ίδια διεύθυνση μέχρι σήμερα.

H Samsung συμφώνησε να μην συμπεριλάβει λογισμικό που αυξάνει την απόδοση του τηλεφώνου κατά τη διάρκεια των benchmarks. Ωστόσο, συμφώνησε να συμμορφωθεί μέχρι το 2024. Μένει να δούμε ποια τακτική θα ακουλουθήσει η Κορεατική εταιρεία από το 2025 και μετά...

Πηγή: gr.pcmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα