Η Mitsubishi επαναφέρει το Colt

Με το όνομα «Colt» θα δραστηριοποιηθεί και πάλι η Mitsubishi στη μικρή κατηγορία από το 2020. To μοντέλο θα εξοπλίζεται με κινητήρες και πλατφόρμες από τη Renault-Nissan.

Οι Ιάπωνες θα επιχειρήσουν να μπουν δυναμικά και πάλι στην κατηγορία των μικρών μοντέλων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνθρωποι της Mitsubishi έχουν αποφασίσει να επαναφέρουν στο προσκήνιο

το Colt που θα αντικαταστήσει το υπάρχον Spacestar/Mirage. Για την κατασκευή του η εταιρεία θα εκμεταλλευτεί την εξαγορά της από τον όμιλο Renault-Nissan και έτσι, το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται πάνω στην επόμενη γενιά του Clio (πλατφόρμα και κινητήρες).

Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό μοντέλο με οδηγοκεντρική συμπεριφορά, αιχμηρή σχεδίαση, αποδοτική γκάμα κινητήρων και πολλές τεχνολογίες. Εκτός των τούρμπο κινητήρων βενζίνης το μελλοντικό Colt θα διαθέτει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με τεχνικά στοιχεία από το Renault Zoe, και αυτονομία που θα ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα.

Η παρουσίαση του νέου Colt αναμένεται περίπου το 2020, δηλαδή δύο χρόνια αργότερα από τη επόμενη γενιά του Renault Clio που θα δούμε μέσα στο 2018.

Πηγή: newsauto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα